5 manieren hoe technologie reizen heeft veranderd

Mensen reizen al jaren de wereld rond om de mooiste plekken te ontdekken en bezoeken. De technologie heeft het reizen voor ons een heel stuk makkelijker gemaakt, maar veel mensen realiseren zich niet hoe snel de manier van reizen in de loop der jaren is veranderd. Hoe heeft de technologie onze manier van reizen eigenlijk veranderd?

 

 

1. Je bestemming uitkiezen

Voordat wij het wereldwijde web op konden ging je voor veel zaken naar het reisbureau. Je haalde daar stapels reisbrochures om deze vervolgens thuis door te spitten. Wanneer je iets gevonden had, moest je weer terug naar het reisbureau om daar de reservering van je vakantie in gang te zetten. Vaak was het een verrassing waar je uiteindelijk belandde, want de brochures hadden vaak slechte foto’s, weinig informatie en geen reviews.

Tegenwoordig kun je allerlei reizen online zoeken, bekijken en boeken. Je ziet op Facebook de geweldige vakantiefoto’s van je vrienden, en binnen no time heb jij een reis geboekt naar dezelfde bestemming. Online kun je al tientallen foto’s bekijken van je accommodatie, het resort doorlopen middels een virtuele tour, uitgebreide beschrijvingen en reviews lezen van reizigers die je voor zijn gegaan.

 

2. Weersverwachtingen

Het is waarschijnlijk de nachtmerrie van iedereen die op vakantie gaat, slecht weer. Vroeger kon het zomaar gebeuren, dan zat je middenin het regenseizoen in Thailand, of midden in het orkaanseizoen in de Dominicaanse Republiek. De informatie over klimaten die reisbureaus bezaten, was heel schaars.

Nu zie je met een druk op de knop en een swipe op je scherm de klimaatinfo voor het hele jaar. Zo zie je precies wat voor jou de beste tijd is om op vakantie te gaan. Je kunt natuurlijk ook de weersverwachting op een veel kortere termijn bekijken, handig voor als je al op vakantie bent. Op deze manier weet je precies of het de volgende dag perfect weer wordt voor een activiteit, of dat je lekker de hele dag op het strand wil liggen bakken.

 

3. “Sla hier rechtsaf”

Manlief achter het stuur, de vrouw met de wegenkaart op schoot ernaast en 3 ongeduldige kinderen op de achterbank op weg naar Zuid-Frankrijk in een auto zonder airconditioning. Onduidelijke verkeersborden, wegwerkzaamheden, lastige wegenkaarten en druk verkeer. Stressvoller kon je vakantie bijna niet beginnen toch?

Hedendaags heeft bijna iedereen wel een duidelijke navigatie, of ingebouwd in de auto, een TomTom of een navigatieapp op de telefoon. De navigatie geeft aan waar je links of rechts moet, waar de files staan en of je moet uitkijken voor flitspalen. Mis je een afslag? Geen probleem, de navigatie berekend een nieuwe route naar je eindbestemming zonder dat je zelf met een wegenkaart hoeft te puzzelen.

 

4. Contact met het thuisfront

Twintig jaar geleden had nog bijna niemand een computer. Een mobiele telefoon was iets wat alleen zakenmensen hadden. Als je vanaf je vakantiebestemming naar huis wilde bellen, gebeurde dit vaak vanaf een openbare telefoon met een slechte verbinding. Was er niemand thuis, dan moest je het antwoordapparaat inspreken of het op een ander moment nog een keer proberen. Ansichtkaarten sturen was, en is nog steeds, een optie. Al had je wel de kans dat jouw kaartje pas aankwam als je zelf alweer was thuis was.

Tegenwoordig kun je met je smartphone bijna altijd en overal bellen. Zo kun je vanaf het strand in Griekenland bellen naar je zus die aan het backpacken is in Australië. Ook kun je foto’s en filmpjes direct doorsturen naar familie en vrienden. Andersom zitten er ook veel voordelen aan, zo kun je die leuke mensen die je tijdens je reis hebt ontmoet toevoegen op Facebook om van elkaars leven op de hoogte te blijven.

5. Foto’s

Vroeger ging je bepakt en bezakt met fotorolletjes of wegwerpcamera’s op vakantie. Je kon niet meer foto’s schieten dan het aantal rolletjes dat je bij je had. Na het ontwikkelen van de foto’s was het altijd spannend, zijn alle foto’s gelukt?

Nu gaat bijna alles digitaal. Digitale camera’s, mobiele telefoons, je kunt per reis honderden foto’s maken en je kunt gelijk zien of ze goed gelukt zijn. Veel mensen slaan hun foto’s op in de cloud, dit kun je ter plaatse doen en zo voorkom je dat het geheugen van je camera of telefoon vol raakt en je dus geen nieuwe foto’s meer kan maken. Daarnaast heb je je foto’s altijd nog in de cloud staan mocht je camera of telefoon gestolen worden, of wanneer je deze kwijt raakt. Dat zou natuurlijk zonde zijn, want zo kun je aan niemand laten zien wat voor topvakantie je hebt gehad!

Ga jij binnenkort op reis en wil jij zeker weten dat je foto’s veilig opgeslagen staan? Ga dan nu naar www.vboxxcloud.nl en vraag een gratis trial aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *