Zzp’ers, eenmanszaken en de cloud. Een goede combinatie?

Zzp’ers en eenmanszaken hebben veel gemeen met grote ondernemingen, zeker met betrekking tot de IT. Allebei zijn ze afhankelijk van verschillende IT middelen om te kunnen blijven functioneren. Het grootste verschil is het budget, deze is behoorlijk lager voor zzp’ers of eenmanszaken.

In sommige gevallen is het aanschaffen van een cloud oplossing de ideale zet, omdat zzp’ers en eenmanszaken flexibel moeten zijn en daarbij zijn zij continu onderweg. Ook al hebben zzp’ers wel of geen kantoor, zij zullen klanten moeten bezoeken en moeten zorgen dat zij te allen tijde alle benodigde middelen bij de hand hebben.

Grotere ondernemingen hebben het voordeel om directe toegang tot volledige IT afdelingen te hebben, welke meer bekend zijn met IT middelen. Zzp’ers en eenmanszaken weten misschien niet welke middelen zij het beste kunnen kiezen of hoe zij efficiënter te werk kunnen gaan.

Wat zouden zzp’ers en eenmanszaken moeten overwegen voor hun ondernemingen?

  • Heeft u een eigen e-mailaccount nodig waar u toegang tot heeft op verschillende apparaten (smartphone, tablet en laptop)?
  • Heeft u toegang nodig tot al uw bestanden, waar u ook bent?
  • Heeft u een back-up nodig van uw data? Als bijvoorbeeld uw laptop valt of als uw externe schijf is beschadigd, kunt u dan nog steeds bij al uw bestanden?
  • Heeft u te maken met vertrouwelijke documenten, en heeft u altijd een beveiligde toegang nodig voor deze bestanden?
  • Heeft u als zzp’er of eenmanszaken behoefte om samen te werken aan bepaalde documenten met partners of klanten?

Dit zijn een aantal vragen die elke onderneming aan zichzelf zou moeten stellen voordat zij de sprong in de cloud maken, maar de belangrijkste vraag is waar uw data is en of u een cloudoplossing gebruikt die voldoet aan de AVG.

De data-center locatie is belangrijk voor iedere onderneming

De locatie van uw data zal zeker belangrijk zijn wanneer de AVG zichzelf opdringt. Amerikaanse bedrijven zoals Dropbox, OneDrive en Box, neigen ernaar om hun data in data-centers buiten Europa op te slaan. Dit wordt een probleem voor Europese bedrijven en entrepreneurs die zoeken voor een veilige en transparante cloud oplossing.

De Patriot Act en alle bewakingsproblemen die dit met zich meebrengt, is iets wat niemand wil bespreken en veroorzaakt een probleem dat directe impact heeft op Europese gebruikers data. Terwijl het Privacy Shield programma erop doelt om een kader te verschaffen voor Amerikaanse bedrijven in Europa, de doeltreffendheid hiervan laat te wensen over.

De AVG zal bedrijven dwingen om voorzichtiger met data om te gaan. Zzp’ers en eenmanszaken die afhankelijk zijn van een cloud oplossing moeten zorgen dat zij een cloud oplossing kiezen die voldoet aan de eisen van de AVG.

Wat zal er voor zzp’ers en eenmanszaken veranderen met de AVG?

De AVG is een reglement welke is opgesteld door de Europese Commissie, die erop doelt om de privacy van EU-gebaseerde individuen te versterken. Als uw bedrijf klantgegevens behandeld, is het voor u essentieel om te voldoen aan de AVG.

  • Privacy: De AVG zal een privacy by design beleid introduceren. Dit betekend dat elk bedrijf wat te maken heeft met persoonlijke data, hun data beveiligingssystemen moeten evalueren en de privacy implicaties van hun producten moeten herzien.
  • Gebruikersrechten: De nieuwe bepalingen strekken zich ook uit tot de gebruikersrechten, bedrijven die te maken hebben met klantengegevens zullen hun huidige systemen moeten controleren om er zeker van te zijn dat deze systemen effectief genoeg zijn om deze rechten te verschaffen.
  • Veiligheid aansprakelijkheid: Organisaties zijn verplicht om sterke veiligheidsprocedures te hebben en de richtlijnen van de AVG te volgen.
  • Verantwoordelijkheid: Uw bedrijf moet kunnen aantonen dat het voldoet aan de AVG in overeenstemming met het principe van verantwoordelijkheid. Bedrijven zullen een uitgebreide interne privacy structuur nodig hebben.

Cloud die voldoet aan de AVG eisen

Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, is de kans groot dat u uw bestanden onderweg nodig heeft. Cloud oplossingen zijn betaalbaar geworden en sommige cloud dienstverleners zijn transparanter over hoe zij met uw data omgaan. Hoe dan ook, met de komst van de AVG in mei, zijn bedrijven actief op zoek naar cloud dienstverleners die voldoen aan de eisen van de AVG.

vBoxxCloud veiligheid- en privacy processen voldoen al aan de veiligheidstoepassingen die door de AVG worden afgedwongen. Desondanks zijn onze juridische en beveiligingsteams zorgvuldig de AVG aan het analyseren, om elke verandering te identificeren dat vóór mei 2018 doorgevoerd moet zijn.

De juiste cloud oplossing kiezen

De meest populaire cloud oplossingen neigen ernaar om prijsmodellen te gebruiken die bij grote ondernemingen passen. Er zou met meer dan 1 gebruiker gestart moeten worden om baat te hebben bij zakelijk functies en premium ondersteuning.

vBoxxCloud heeft geen minimum vereisten u hoeft nergens aan te voldoen. Dit betekend dat of u nu een zzp’er bent of deel uitmaakt van een grotere onderneming, u gewoon een account kan aanmaken en gelijk aan de slag kunt gaan.

Als u op zoek bent naar een cloud oplossing die voldoet aan de AVG, probeer dan nu vBoxxCloud gratis en houd uw bestanden veilig opgeslagen in Nederland.

Sources: Privacy Shield Framework, The Irish Times, Wired, vBoxxCloud, Autoriteit Persoonsgegevens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *