5 tips om een online globetrotter te worden

Tegenwoordig is het voor veel mensen lastig om één dag zonder internet door te brengen. We zijn steeds meer afhankelijk van technologie waar we ook zijn, en wanneer je over de hele wereld reist kan het hebben van online toegang nog wel eens een uitdaging zijn.

Met één druk op de knop hebben we toegang tot reisgidsen, recensies van lokale restaurants, onze bankzaken, vluchtwijzigingen, weersverwachtingen en zo gaat de lijst nog wel even door. Internet en reizigers zijn als vier handen op één buik en het grote aanbod van technische apparaten heeft onze manier van reizen zeker veranderd.

Wij geven je 5 tips om een echte globetrotter te worden:

 

1. Powerbanks

Wanneer je door onbekende straatjes en steegjes loopt is het heel handig om online toegang te hebben. Het enige nadeel van de apparaten waarop je snel checkt welk kant je ook alweer op moet, is de oplaadbare batterij werkt die hoogstwaarschijnlijk leeg is wanneer je hem het hardst nodig hebt.

Powerbanks zijn onmisbaar geworden voor degene die continu verbonden willen of moeten zijn. Of je nu bereikbaar moet zijn of die prachtige uitzichten met je vrienden wil delen op social media, een powerbank geeft je meer tijd om online te zijn.

 

2. Wis je sporen uit

Bij veel openbare internetverbindingen die je tegenkomt tijdens het reizen heb je waarschijnlijk de waarschuwing “deze verbinding is niet veilig en anderen zien misschien jouw gegevens” gezien. Veel van ons negeren deze waarschuwing, want wie houdt er nu niet van gratis internet?

Hoe dan ook, openbare internetverbindingen hebben veel kwetsbaarheden. De kans dat je apparaat door een onbekend persoon wordt gekaapt is hoog. Identiteitsdiefstal, ransomware en data-hacks zijn een paar van de gevaren die schuilen achter gratis internet. Maar er is een oplossing voor dit probleem, en deze oplossing heet VPN.

VPN zorgt ervoor dat je veilig op het web surft, omdat ze je identiteit beschermen en de gegevens coderen die vanaf het apparaat worden overgedragen.

 

VPN die je kunnen helpen je verbinding veilig te houden:

                   

3. Cloudopslag

Bij het ontdekken van een nieuwe stad ben je geneigd om zoveel mogelijk foto’s te maken. Of je een professionele camera of je smartphone gebruikt, je zal al je foto’s in de cloud willen opslaan. We leven in het tijdperk van “de digitale souvenir”, en het bewaren van alle foto’s en video’s op een veilige plek is vrij belangrijk geworden.

Cloudoplossingen, zoals vBoxxCloud, helpen je om alle foto’s en video’s direct in de cloud te uploaden. Als je apparaat kapot is of wordt gestolen, heb je in ieder geval al je digitale herinneringen in de cloud staan.

Met vBoxxCloud is het zelfs mogelijk om alleen je foto’s en video’s te uploaden wanneer je een WiFi verbinding hebt om hoge datakosten te vermijden.

 

4. Minimaliseer je datagebruik

Vanwege recente veranderingen binnen de Europese Unie is reizen aanzienlijk goedkoper geworden doordat de roamingkosten zijn opgeheven. Maar als je op reis gaat naar exotische bestemmingen telt elke MB.

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om die hoge rekening bij thuiskomst te vermijden:

  • Kaarten: Bij het gebruik van Goole Maps en Apple Maps kun je kaarten van bepaalde gebieden offline opslaan. Als je van vooruit plannen houdt, kun je zelfs van tevoren je route uitstippelen en offline opslaan.
  • Verander je algemene instellingen: iPhones en Android telefoons geven je de mogelijkheid om je data verbruik te beheren. Je kunt een limiet instellen en het gebruik van mobiele gegevens automatisch deactiveren of blokkeren.
  • Verander je app data instellingen: Je kunt ook een limiet stellen aan dataverbruik van bepaalde apps op de achtergrond. Hoewel dit ervoor kan zorgen dat sommige apps niet meer werken, weet je in ieder geval welke apps data mogen gebruiken.
  • Gegevens comprimeren met Chrome: Eén van de meest nuttige functies van Chrome voor smartphones is de mogelijkheid om websitegegevens te comprimeren. Wanneer je de functie aanzet kun je wel 30% van je mobiele date besparen.

 

5. Zorg voor een offline back-up plan

Een simpele pen en notitieblok klinken niet zo spannend als een smartphone of tablet. Een pen kan zeker niet zoveel als je smartphone, maar denk je eens in hoe vaak je iets op moet schrijven wanneer je op reis bent. Wanneer (en niet als) je telefoon uitvalt, is een pen altijd handig wanneer je iemands telefoonnummer op moet schrijven of een notitie moet maken.

Puntje bij paaltje; een pen met notitieblok is je beste back-up plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *