5 tips en tricks om productiever vanuit huis te werken

Flexibele werkuren, geen reistijd en daardoor ook geen reiskosten, een aantal voordelen dat thuiswerken met zich meebrengt. Soms kan thuiswerken toch een grote uitdaging zijn en daarom geven wij 5 tips om efficiënter vanuit huis te werken.

1. Doe alsof je naar kantoor gaat

Het is natuurlijk heel verleidelijk om lekker in je pyjama te blijven zitten als je thuiswerkt. Even dit ene mailtje beantwoorden voordat je je gaat aankleden. Voor je het weet komt je partner thuis van werk en zit jij nog steeds in je “just out of bed look”.
Zet je wekker, stap onder de douche, poets je tanden en kleed je aan. Je brein zal makkelijker naar de werkmodus schakelen als jij je daadwerkelijk klaarmaakt om te gaan werken. Je zult merken dat je je de hele dag beter kan concentreren en productiever bent.

2. Creëer een fijne werkplek

Het is ideaal als je in huis een kamer overhebt die je kunt omtoveren tot een kantoor. Je hebt al je werkbenodigdheden op één plek en je kunt letterlijk na een werkdag de deur achter je dichttrekken en dicht laten tot de volgende werkdag. Heb je deze mogelijkheid niet, maak dan een werkplek in je woonkamer of keuken. Maak dit ook echt je vaste werkplek, gebruik deze plek alleen om te werken en werk alleen op deze plek. Probeer je bed of de bank als werkplek te vermijden (ook al zien deze er heel verleidelijk uit), je zult hier sneller afgeleid zijn en daarbij is het ook niet ergonomisch verantwoord.

3. Zorg goed voor jezelf

Als je thuis aan het werk bent is het makkelijker om even snel achter je laptop te lunchen of in 1 adem door te werken. Sta af en toe even op, ga buiten een rondje lopen voor frisse lucht en zorg dat je ook écht even pauze neemt. Ga bijvoorbeeld buiten de deur lunchen of doe alvast je boodschappen. Daarbij is een goedgevulde koelkast met gezond eten geen overbodige luxe, afgeleid zijn omdat je honger hebt helpt ook niet bij aan je productiviteit!

4. Maak een duidelijke scheiding tussen werk en privé

Veel mensen denken dat je zeeën van tijd hebt wanneer je thuis werkt, want je bent toch thuis! Het is natuurlijk hartstikke gezellig als je moeder een kopje koffie komt drinken, maar qua werk schiet je er niks mee op. Daarbij zou je moeder ook geen bakkie komen doen als je “gewoon” op kantoor zou werken, dus maak dit soort afspraken na werktijd.
Laat ook de huishoudelijke klusjes links liggen en maak hier apart tijd voor vrij. Al deze klusjes halen je uit je concentratie en zorgen ervoor dat je langer door moet werken om je taken voor die dag af te krijgen.

5. Stay connected!

Als je thuiswerkt heb je minder of geen sociaal contact met je collega’s. Jammer, want vaak krijg je energie als je met andere mensen samenwerkt! Gelukkig kun je met de technologieën van tegenwoordig samenwerken op een plek waar jullie niet fysiek samen aanwezig zijn. Met behulp van de cloud kun je aan dezelfde bestanden werken als je collega’s, maar op een andere werkplek. Er bestaan ook diensten waarbij je tegelijkertijd aan hetzelfde document kunt werken en ín het document ook nog kan chatten met je collega om te overleggen, net alsof deze naast je zit. vBoxxCloud is een dienst die onder andere deze mogelijkheid aanbiedt, ideaal voor als je veel thuiswerkt!

Meer weten over vBoxxCloud en wat we voor jou kunnen doen? Neem dan nu contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *