5 Uitdagingen tijdens het migreren naar de cloud (en hoe deze te vermijden)?

1. Besteed tijd aan het plannen van de migratie naar de Cloud

De meeste bedrijven krijgen er wel mee te maken: het migreren naar de Cloud. Of bedrijven nu hun lokale bestandsserver willen vervangen of van de ene Cloudoplossing naar de andere migreren, er zijn uitdagingen waar je rekening mee moet houden. Is er bijvoorbeeld een goede planning gemaakt en zijn de medewerkers wel bereid om de nieuwe situaties te omarmen?

Blind in de cloud springen of zonder een solide strategie een nieuwe Cloudoplossing kiezen is gevaarlijk en kan veel meer tijd kosten dan nodig. Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op hoe soepel de migratie verloopt. Van het kiezen van de juiste Cloudoplossing met moderne functies tot het trainen van je medewerkers en een kostenanalyse, het is belangrijk om vast te stellen welke stappen je moet nemen en wanneer deze gaan plaatsvinden.

Daarbij is het van belang tijd te spenderen aan het zoeken naar de provider die aan je behoeften voldoet. Bepaal wat je (veiligheids)eisen zijn en bespreek met verschillende Cloudproviders hoe de migratie zal verlopen.

2. Stel de juiste vragen aan de Cloudprovider

Bij vBoxx hebben we gesprekken met bedrijven uit vele industrieën, met betrekking tot wat ze willen zijn sommige bedrijven beter voorbereid dan andere. Als je weet wat je nodig hebt kan je de juiste vragen stellen. Vervolgens kan je beter bepalen of een Cloudprovider wel of niet geschikt is. Krijg je een onduidelijk of zelfs geen antwoord op je vragen? Dan zegt dat vaak ook iets over de support die je kan verwachten als je klant bent.

Natuurlijk is het erg handig om een ​​Cloudprovider te vinden die het migreren naar de cloud eenvoudiger maakt. Er zullen altijd vragen zijn die je de Cloudprovider wilt stellen zodat zij je tijdens alle fases van de migratie kunnen helpen.

3. Help je medewerkers tijdens en na het migreren naar de cloud

Wanneer er een verandering op de werkvloer optreedt, vooral wanneer je een nieuwe manier van werken introduceert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen weet hoe het moeten gebruiken. Ga er niet vanuit dat je werknemers de nieuwe Cloudoplossing direct begrijpen.

Reserveer tijd om je medewerkers op de hoogte te houden van de nieuwe oplossing en zorg ervoor dat de Cloudprovider trainingssessies kan aanbieden aan je personeel. Dit zal in de toekomst niet alleen veel problemen voorkomen, maar zorgt er ook voor dat je bedrijf de volledige potentie uit de Cloud haalt. Het laatste dat je namelijk wilt, is dat je werknemers (gratis) alternatieven gaan gebruiken om bedrijfsbestanden te delen.

4. Zorg voor de juiste beveiligingsmaatregelen

Zelfs als je tijd besteedt aan het trainen van het personeel, kan je nog steeds situaties tegenkomen die je gegevens in gevaar brengen. Denk bijvoorbeeld aan het per ongeluk verwijderen van bestanden, bewerken van de verkeerde versie en het openbaar delen van bestanden. Deze situaties zijn niet altijd te voorkomen, maar bij de juiste Cloudoplossing wel makkelijk te herstellen.

Maak daarom een weloverwogen beslissing en kies voor een cloudoplossing die beschikt over de juiste beveiligingsmaatregelen om grote problemen zo veel mogelijk te minimaliseren.

5. Vermijd jaarlijkse contracten

Tot slot, de meeste zakelijke Cloudproviders binden bedrijven aan jaarcontracten. Tegen de tijd dat je in het midden van het migratieproces van de cloud zit, vraag je jezelf misschien wel af ​​of je de juiste keuze hebt gemaakt? Misschien treft je een overeenkomst aan die je niet wilt.

Bij het migreren naar de cloud moet je rekening houden met je doelen en met welke provider je deze het beste kan bereiken. Kies bij voorkeur een cloudprovider die u een flexibel contract geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *