7 misvattingen over cloud computing

Laten wij u duidelijkheid geven!

Wilt u overstappen naar de cloud, maar houden de geruchten op het internet u tegen? Cloud computing is tegenwoordig een veel voorkomend begrip in het bedrijfsleven en in de media. Helaas zijn er ook veel misvattingen te lezen over dit concept, waarvan we er hieronder een aantal nader zullen ontkrachten. Lees snel verder om te zien dat de cloud geen onveilige, technisch ingewikkelde en dure oplossing is, mits het bij een goede cloud provider afgenomen.

1. Cloud computing is onveilig

Wanneer u kiest voor een betrouwbare provider, wordt uw data gehost in goed beveiligde datacentra in Nederland, met zeer strenge toegangsbeveiliging. Bovendien is de data overdracht en opslag in de meeste gevallen volledig encrypted.

2. Het is onduidelijk waar mijn bestanden staan

Niet per definitie. Bij de opslag van data wordt meteen gedacht aan partijen als Dropbox, waarbij het niet altijd inzichtelijk is waar de data wordt opgeslagen. Bij kleinschalige providers kan op detailniveau aangegeven worden waar data zich bevindt. Dit wordt zelfs vooraf vastgesteld, waardoor u, als afnemer, een goed gevoel heeft over de betrouwbaarheid van de provider en de veiligheid van uw data.

3. Cloud computing draait altijd om geld

Besparen op kosten is een van de redenen dat mensen de cloud aanschaffen, maar het meest gangbare argument om over te stappen op de cloud is flexibiliteit. Wel kunt u met een overgang naar de cloud op verschillende factoren geld besparen. Doordat de cloud is opgebouwd uit servers van de provider, profiteert u van de schaalvoordelen die in het verleden alleen voor grotere organisaties waren weggelegd.

4. Als het internet er uit ligt kunnen we niet meer werken

Onjuist! Ook offline kunt u werken in de bestanden uit de cloud. Wanneer u offline werkt, kan de data niet worden gesynchroniseerd waardoor de gegevens alleen voor u toegankelijk zijn. Zodra u weer internetverbinding heeft, worden de (aangepaste) bestanden automatisch gesynchroniseerd en zichtbaar voor uw collega’s en andere gebruikers.

5. Het werken in de cloud zorgt automatisch voor succes

De cloud is geen wondermiddel. De belangrijkste reden dat bij sommige ondernemingen de cloud oplossing nog altijd faalt, is dat de informatie en inzichten niet efficiënt zijn toegepast. Cloud providers bieden richtlijnen en  geven bruikbaar advies. Het is aan de organisaties zelf om die te vertalen naar concrete bedrijfsprocessen en maatregelen.

6. We hebben één Cloud- strategie of leverancier nodig

De Cloud is geen eenzijdige opslag, het omvat verschillende diensten en functies zoals bijvoorbeeld e-maildiensten, dataopslag en Cloud oplossingen. Deze diensten kunt u allemaal bij een andere provider onderbrengen, wel is het eenvoudiger en overzichtelijker om zoveel mogelijk diensten bij één provider onder te brengen, zoals vBoxxCloud.

7. Cloud computing is alleen toereikend voor grote multinationals

Door het pay-per-use model is het zeer toegankelijk voor het MKB om gebruik te maken van een passende cloud oplossing. De drempel is veel lager dan wanneer een bedrijf zelf oplossingen moet aanschaffen, optuigen.

Heeft u vragen over cloud computing of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Wij helpen u graag verder. Begin de gratis proefversie of start met een persoonlijke online demonstratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *