8 tips om de productiviteit van werknemers te verhogen met vBoxxCloud – Deel I

Het gebruik van consumenten Cloud services op de werkvloer gaat razendsnel, maar is een van de grootste risico’s voor organisaties. Werknemers nemen hun vertrouwelijke gegevens overal met zich mee naartoe, inclusief op hun smartphones, tablets en zelfs hun werkcomputers. De voorkeur om overal te willen werken is tevens een enorme uitdaging, want hoe beschermt men hiermee de zakelijke data? Cloud services op consumentenniveau zorgen ervoor dat gebruikers gegevens van werk en bestanden op hun mobiele telefoon en computers thuis kunnen synchroniseren. Dit zou desastreus kunnen zijn voor de privacy van data en het oogpunt van veiligheid.

Er is een alternatief voor organisaties die zich hiervan bewust zijn. Deze tweedelige blog laat zien hoe managers en directeuren de productiviteit van hun werknemers op het gebied van sync technologie kunnen verhogen en tegelijkertijd hun zakelijke data beschermen.

vBoxxCloud maakt een einde aan de “bestandenchaos” op de werkvloer en staat toe dat organisaties betrouwbaar veiligheidsbeleid implementeren, bedoeld voor een groep of individu. Het invoeren van een verbod op synchroniseren naar niet geautoriseerde apparaten en consequent gevoelige data wissen van gestolen of verloren apparaten waarvan de eigenaren niet meer in dienst zijn. De organisatie houdt hierdoor controle over alle data, terwijl de gebruikers de productiviteit kunnen voortzetten en zelfs verhogen. Het resultaat is: gebruikers en directeuren die ervan uit kunnen gaan dat hun data wordt beschermd.

1. Overal toegang tot je bestanden

Bijna iedereen is in het bezit van een smartphone of tablet. vBoxxCloud maakt het voor gebruikers mogelijk om gegevens op de werkvloer te synchroniseren naar hun thuisomgeving of naar mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Gebruikers kunnen met gemak naar buiten, naar vergaderingen, korte zakenreizen en hun laptop thuislaten, gezien het feit dat alle bestanden met hun vingertoppen te bereiken zijn. Met alle gesynchroniseerde bestanden kunnen gebruikers deze openen, bekijken, e-mailen en zelfs delen met hun mobiele apparaten. Met de juiste apps hieraan toegevoegd, kunnen zij ook nog zelf bewerken in Word en Excel vanaf hetzelfde apparaat.

2. Werken waar je maar wilt

Iedereen worstelt dagelijks met de balans tussen werk en privé tegenwoordig. Werktijden veranderen door een economie dat steeds vaker 24/7 door blijft draaien. Door de bestanden te synchroniseren tussen kantoor en thuisomgeving is iedereen in staat om de werkdruk aan te kunnen en extra productief te zijn door vanuit huis te werken. Met vBoxxCloud is elke computer en overige (mobiele) apparatuur continue gesynchroniseerd en kunnen mensen vanaf elke wenselijke locatie werken. Al ben je ergens in de lobby van een hotel, alle gegevens zijn online beschikbaar via het webportaal of via de vBoxxCloud Sync Tool. vBoxxCloud maakt het mogelijk om overal aan de slag te gaan, door alle gegevens in de Cloud te synchroniseren.

3. Bestanden in de cloud

vBoxxCloud maakt het mogelijk voor organisaties om hun verouderde server, vaak onderhoudsintensief, kennis te laten maken met de Cloud en alle data te synchroniseren naar mobiele gebruikers en teams. Lange tijd was het zo dat servers bestanden centraliseerden en controle hielden, zodat alles georganiseerd bleef binnen de organisatie. Voor gebruikers op locatie was het altijd al gemakkelijk om bij bestanden te komen. Voor gebruikers die onderweg waren was dit een ander verhaal.

Organisaties zijn steeds meer gedistribueerd en mobiele gebruikers raakten steeds meer gefrustreerd, omdat zij alleen toegang kregen tot bestanden middels VPN. Dit werkte vaak niet mee, was sloom of helemaal geen verbinding. Het resultaat hiervan was dat veel gebruikers hierdoor in een isolement raakten en dat gegevens her en der te vinden waren binnen de organisatie. Door de file server in de Cloud op te slaan hoeft men zich geen zorgen meer te maken om VPN toegang. Alles blijft altijd en overal gesynchroniseerd, zonder problemen.

4. Geen VPN meer

Normaliter moest men inloggen via VPN op het H Q netwerk om toegang te krijgen tot de bestanden op de server. VPN’s waren vaak incompatibel, hadden problemen met Wifi en Firewall verbinding en andere hinderlijke obstakels. Gebruikers hiervan verafschuwden het gebruik van VPN. Met vBoxxCloud is inloggen via HQ niet meer nodig, omdat de bestanden van de gebruikers transparant naar de achtergrond is gesynchroniseerd en mensen hier snel en productief gebruik van kunnen maken.

Volgende week geven we meer tips over hoe werknemers nog productiever worden met vBoxxCloud.

Bron: vBoxxCloud white paper

img_logo2

Business Monitoring | Total Privacy | File Sharing | File Locking | Security | Personal Support

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *