Verbeter de online samenwerking in de techniek

In de techniek is er – net als in andere vakgebieden – veel samenwerking met klanten of collega’s, ook online. Hierbij komt het regelmatig voor dat er grote bestanden worden uitgewisseld. Dit gebeurt nog vaak via e-mail of een usb-stick. Dat is onhandig, onoverzichtelijk, neemt onnodig tijd in beslag en is zeker via usb-stick onveilig. In toenemende mate gebruiken bedrijven de cloud om bestanden uit te wisselen, maar dit zijn vaak gratis versies die snel vol zitten of eigenlijk niet veilig zijn. Gelukkig zijn er ook goede oplossingen! Maar hoe dan?

Veilig samenwerken met collega’s in de cloud

Het is belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt tussen bijvoorbeeld het kantoor en de werkplaats of klantlocaties. Informatie dient eigenlijk altijd (veilig) up-to-date beschikbaar te zijn voor iedereen. Dit kan soms stroef verlopen. Wanneer je deze samenwerking wil verbeteren, dan is het werken in de Cloud de oplossing.

Via de Cloud kan je gemakkelijk, veilig en snel bestanden delen met collega’s. Je hoeft niet meer met een usb-stick naar een andere computer om een aangepaste CAD-tekening in te laden. Of een e-mail te sturen naar je collega om zijn of haar mening over een technische tekening te krijgen. Wanneer je in de Cloud werkt kan je makkelijk, snel en veilig bestanden ophalen en deze importeren naar de juiste programma’s.    

Het delen van bestanden met klanten

Uiteraard is ook de communicatie en samenwerking met de klant belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een update over de vorderingen van een project. Het delen van deze project planning bestanden is vaak een probleem. Er wordt geprobeerd dit via de e-mail te doen, maar dit is niet altijd mogelijk omdat de meeste providers maar 20 MB kunnen versturen.

Wanneer je in de Cloud werkt, dan is het mogelijk om bestanden te delen via een link of gastgebruikers. Aan deze gastgebruikers kan er veilig toegang worden gegeven. En het is ook mogelijk dat de gastgebruiker bestanden mag muteren en terugsturen. Dat kan via de Cloud door een verantwoordelijke worden bepaald. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld een staalbedrijf en een ontwerpbureau efficienter samenwerken om een technische tekening voor een project definitief te krijgen. 

Je bestanden veilig opslaan

In het eerder genoemde voorbeeld wil je voorkomen dat de ontwerpen in de verkeerde handen vallen of dat ze verdwijnen. Het is essentieel dat je de controle houdt over alle bestanden. Daarom is het belangrijk de juiste Cloud te selecteren die zaken als beheer, beveiliging en privacy waarborgt.

Bij een goede Cloud-oplossing worden er constant backups gemaakt van alle mutaties in bestanden, waardoor je altijd terug kan in de tijd. Hierdoor verlies je nooit informatie en kan je (per ongeluk) verwijderde bestanden herstellen.

Nieuwsgierig geworden naar de oplossing? 

vBoxxCloud is de uitgebreide en zakelijke oplossing speciaal gericht op bedrijven die volledige controle willen over hun documenten.

Bij vBoxxCloud komt de synchronisatiemap gewoon tussen andere bestanden te staan, zodat jij en je collega’s er altijd simpel bij kunnen. Ook het delen van bestanden gaat supereenvoudig. En er kan worden gewerkt met (gratis) gastgebruikers. Je kunt zelf instellen wie wat wel en niet mag doen met gedeelde bestanden. Moet een gastgebruiker bijvoorbeeld kunnen up- of downloaden?

En heb je toch hulp nodig, dan zijn er genoeg opties om een antwoord te krijgen op je vraag. Gebruik de livechat voor persoonlijk advies of bel ons even op. Er staat altijd iemand klaar om jou te helpen.

Nieuwsgierig? Start een proefversie of bel ons op via 070 – 206 00 91.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *