De cloud. Hoe werkt het?

Floppy’s. Wie kent ze nog? Het was een opslagmedium van een aantal jaren geleden om onze data zoals bestanden en foto’s op op te slaan. Floppy’s zien we niet meer, tegenwoordig slaan mensen hun data op in de cloud. Een term die waarschijnlijk iedereen wel eens heeft gehoord, maar nog niet voor iedereen even duidelijk is. Wat is het en hoe werkt het precies, de cloud?

De cloud is overal

De kans is groot dat je al dagelijks de cloud gebruikt zonder dat je dit doorhebt. Als je gebruik maakt van webmail, een online service om films en series te kijken of het plaatsen van een foto op Facebook, dit gebeurt allemaal in de cloud. Je kunt de cloud het beste zien als een onzichtbare externe harde schijf waar je met het internet altijd toegang tot hebt, vanaf allerlei verschillende apparaten zoals je laptop, tablet, mobiele telefoon of je computer op werk.

Ontzettend handig natuurlijk, want als je per ongeluk koffie over je laptop heen gooit kun je alsnog al je bestanden bekijken en bewerken op je tablet. Of als het door een sneeuwstorm onmogelijk is om op je werk te komen, kun je gelukkig thuis op je laptop bij precies dezelfde bestanden als met je computer op werk. Raak je je telefoon kwijt of wordt deze gestolen maar je bestanden uit de cloud staan nog wel op je telefoon? Bij sommige cloud diensten kan dit een probleem zijn, maar niet bij vBoxxCloud. Je kunt de bestanden op afstand wissen zodat deze niet in verkeerde handen vallen.

Waar staan je bestanden opgeslagen?

De bestanden staan natuurlijk niet echt “in een wolk” opgeslagen. Ze staan op een fysieke plek, in een datacenter. Datacenters zijn wereldwijd te vinden, en vaak weet je niet of jouw data staat opgeslagen in Duitsland of India. Dit moet natuurlijk wel veilig zijn, want je vertrouwt al je informatie toe aan de servers in een datacenter. vBoxxCloud werkt alleen met ISO-gecertificeerde datacenters in Nederland, deze datacenters hebben de modernste beveiligingen. Biometrische toegangscontrole (toegang met een vingerafdruk of een irisscan), gepantserde muren en bewegingsdetectie, het kan ons niet veilig genoeg zijn.

Geld besparen met de cloud

Naast de praktische voordelen heeft de cloud ook financieel voordeel, zeker voor bedrijven. Bedrijven kunnen flink besparen als zij gebruik maken van een cloud dienst, de dure harde schijven en servers kunnen de deur uit want het enige wat nodig is om in de cloud te werken is een internetverbinding.

Ook hoef je als bedrijf niet bang te zijn dat je opslagruimte vol raakt, of betaald voor opslag die je niet gebruikt. Bij een dienst zoals vBoxxCloud kun je op elk moment de opslagruimte upgraden of downgraden. Kom je ergens niet uit? Bel ons dan op, want onze support is altijd inclusief!

Ben jij benieuwd of werken in de cloud iets voor jou is en wat vBoxxCloud voor jou kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie of start een gratis proefversie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *