De Duurzame Cloudoplossing – vBoxxCloud

vBoxx voelt zich verantwoordelijk om een steentje bij te dragen aan het milieu. De volgende generaties moeten namelijk niet de lasten dragen door ons toedoen. Vandaar dat cloud oplossingen met open armen worden ontvangen. Zo kunt u uw papierwerk makkelijk vervangen door digitale administratie. Dit verhelpt de ontbossingen, maar ook de opwarming van de aarde. Vandaar dat vBoxxCloud met het Green Fan logo van EvoSwitch is gecertificeerd. Zo kunnen we u een duurzame cloudoplossing aanbieden. Een efficiënte cloud gaat namelijk gemakkelijk hand in hand met duurzaamheid.

Potentiële Struikelblokken voor een Duurzame Cloudoplossing

Datacenters worden 24/7 draaiende gehouden. Hierdoor kunt u op elk moment toegang tot uw documenten hebben. Dit heeft echter een negatieve invloed op het milieu. Datacenters generen namelijk warmte. Dit moet elke keer door middel van koelingssystemen afgekoeld worden. Vandaar kwamen vele bedrijven op het idee om hun datacenters naar koude klimaatzones te verhuizen. Dit klinkt natuurlijk als een duurzame oplossing. Echter eisen steeds meer landen dat datacenters binnen de eigen grenzen gehuisvest moeten blijven. Zo kan namelijk de privacy van de gebruikers gehandhaafd worden.

Cloud, milieu, Green Fan, duurzaamheid, vBoxxCloud

Maatregelen genomen door vBoxx voor een duurzame cloud

Vandaar dat wij onze data center naar Amsterdam hebben verhuisd. Zo kunnen we volledig aan de GDPR voldoen terwijl we het klimaat ondersteunen.

Deze datacenters zijn door EvoSwitch ontworpen. Hierdoor hebben we een PUE waarde. PUE omschrijft in welke mate een datacenter energie efficiënt is. De scores kunnen in het algemeen variëren van een 3.0 (onvoldoende) tot een 1.0 (zeer goed). Evoswitch heeft een score van een 1.1. Dit is ver onder het gemiddelde aangezien we volledig afhankelijk zijn van hernieuwbare energie. Denk bijvoorbeeld aan wind, hydro en biomassa energie.

Bovendien hebben we een scala aan innovatieve technologieën geïntegreerd. We maken bijvoorbeeld gebruik van ‘advanced floor management’. Hotspots kunnen op deze manier gemakkelijk verwijderd worden. Bovendien hebben we ‘free cooling systems’ geïnstalleerd. Door middel van frisse lucht wordt de temperatuur op peil gehouden. Dit is verder ondersteund met ‘building system management’. Onverwachte temperatuursveranderingen kunnen zo snel gemeten kunnen worden.

Maar hier blijft het niet bij… We hebben ook een ‘zero-paper’ beleid. We gebruiken jaarlijks enkel één pak printpapier. Bovendien gaat de verwarming in de avonduren automatisch uit en staat alleen het licht aan op de plek waar de werknemers zich bevinden.

U kunt dus met vBoxxCloud efficiënt in de cloud te werken, terwijl u het milieu ondersteunt. Ten slotte, maar zeker niet onbelangrijk: Door het werken in de cloud zult u er in de portemonnee op vooruit gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *