Gebruikt u nog Dropbox?

Een Cloud opslag voor de Massa

Dropbox heeft een belangrijke rol gehad in het ontstaan en begrijpen van Cloud opslag. Mede dankzij de zeer effectieve referral (doorverwijzing) marketingstrategie werd Dropbox in een korte periode een zeerpopulair product om je bestanden online op te slaan en overal te kunnen gebruiken. Het hielp hoe er naar de Cloud werd gekeken. Dit veroorzaakte een prijzenoorlog waardoor Cloud opslag steeds betaalbaarder werd.

De stijgende populariteit van Cloud opslag bracht ook veel vragen met zich mee. Privacy en beveiliging werden steeds vaker discussiepunten en werd het verschil tussen een consumenten en zakelijke oplossingen steeds onduidelijker.

Consumenten VS zakelijke oplossingen

De groei van Dropbox en het nog steeds verleidelijke referral programma veranderde de manier waarop klanten keken naar de Cloud. Het werd een dienst dat goedkoop of zelfs gratis moest zijn. De prijs is altijd belangrijk wanneer er naar een dienst wordt gekeken, maar de mogelijkheden waarover het product beschikt is (vaak) nog belangrijker.

Dit is waarom er verschil wordt gemaakt tussen een consumentenoplossing en een zakelijke oplossing. Wanneer je kijkt naar consumentenoplossing zou je de vergelijking kunnen maken met fastfood; het moet gemakkelijk te gebruiken zijn, maar mag niet veel kosten. Alternatieve, zakelijke oplossingen zoals vBoxxCloud bieden uitgebreidere mogelijkheden om bestanden effectiever en veiliger te controleren.

Natuurlijk bieden Dropbox en andere providers een zakelijke oplossing aan. Echter, neemt dit de zorgen over privacy en beveiliging niet weg, want het is slechts een uitbreiding op het consumentenproduct. Recent nieuws gaf zorgen over deze beveiliging een extra steun in de rug. Door een ‘’Dropboxhack’’ kwam er informatie van 60 miljoen Dropboxaccounts op straat te liggen. Dit geeft aan dat Cloud provider beveiliging en privacy hoog in het vaandel moeten hebben.

Dropbox vergelijken met vBoxxCloud

vBoxxCloud staat voor goede beveiliging en privacy. De End-to-end encryptie en het gebruik van 2-factor authenticatie zijn slechts 2 van de vele beveiliging functies van vBoxxCloud. Er wordt niet ingehouden op de up- en downloadsnelheid van bestanden en bestaat er niet iets zoals: een maximale bestandsgrootte dat geüpload mag worden, iets dat Dropbox wel doet.

Daarbij kan vBoxxCloud compleet gepersonaliseerd worden naar je eigen bedrijf. Je kan namelijk je eigen logo toevoegen, het Cloud icoon veranderen op je computer en het opstellen van een eigen disclaimer van je organisatie.

vBoxxCloud is een zakelijk alternatief voor Dropbox wanneer je opzoek bent naar een stabiele provider die je persoonlijk verder helpt. Kom erachter en probeer vBoxxCloud gratis.

vBoxxcloud still using dropbox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *