Google analyseert de inhoud van uw bedrijfsdocumenten

Tijdens Halloween heeft Google haar G Suite-gebruikers op de hoogte gebracht dat er een update is doorgevoerd waardoor een klein percentage van Google Documenten per ongeluk als ‘’Verkeerd’’ is bestempeld. Hierdoor werd de toegang tot deze documenten geblokkeerd. Gelukkig is het probleem snel verholpen. Maar Google’s nieuwste G Suite-update heeft ons eraan herinnerd dat veel cloudproviders nog steeds onze data analyseren.

Volgens een artikel van InfoWorld zijn gebruikers bang dat Google al enige tijd documenten aan het scannen was. Overigens hebben G Suite-gebruikers deze inhoudsscan zelf geaccepteerd, omdat het is opgenomen in de servicevoorwaarden. Zelfs als deze situatie duidelijk wordt behandeld in de servicewaarden, roept dit vragen op over de vertrouwelijk- en veiligheid van uw bedrijfsdocumenten.

De meeste van ons nemen niet eens de moeite om die algemene voorwaarden door te nemen. Maar wanneer u zich zorgen maakt over de veiligheid van uw documenten, dan kan het lezen van de algemene voorwaarden van uw cloudprovider een goed begin zijn.

Hebben providers het recht om uw gegevens te scannen? 

Proactief bezig zijn met de veiligeheid van uw bestanden is de beste aanpak voordat u een cloudprovider kiest. Wanneer u beslist welke cloudprovider u uw bestanden toevertrouwt, is het verstandig om vooraf de beschikbare documentatie door te nemen. Vraag bij twijfel hoe ze omgaan met uw bedrijfsgegevens in de cloud.

Is hier geen duidelijk antwoord over te vinden? Dan is er vaak geen andere manier om te bepalen of de cloudprovider uw bestanden analyseert. Uiteindelijk komt het op het volgende neer: in hoeverre vertrouwt u uw cloudprovider?

Hoe gaat vBoxxCloud om met uw bestanden?

Om zo transparant mogelijk hebben wij pagina’s gewijd over de beveiliging en privacy van uw documenten. vBoxx deelt of analyseert uw gegevens niet en uw bestanden worden opgeslagen in Nederlandse datacenters op eigen hardware. Dit betekent dat u profiteert van de gunstige Nederlandse en EU-wetten die uw privacy beschermen.

Verkeerd omgaan met gegevens kan ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijf. vBoxxCloud biedt ook beveiligingsmechanismen die ervoor zorgen dat alleen de toegewezen personen toegang hebben tot specifieke mappen. Gaat er dan toch iets mis? Dan is het mogelijk om de bestanden direct te verwijderen van bijvoorbeeld het gestolen apparaat.

U kunt vBoxxCloud gratis proberen en ontdek zelf hoe u uw gegevens kunt beschermen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *