Hoe deel je grote bestanden online?

Het komt soms voor dat je een groot mediabestand met je collega’s moet delen. Afhankelijk van de grootte en het aantal bestanden dat gedeeld moeten worden, kan dit een probleem zijn. In veel gevallen is het niet mogelijk om grote bestanden als bijlage aan een e-mail toe te voegen. Gmail geeft bijvoorbeeld slechts een totaal van 50 MB aan e-mails en vergeet niet dat grote bestanden het opslaglimiet gebruiken als deze in de “Verzonden e-mails” map wordt bewaard.

Bestanden comprimeren

Een van de meest toegankelijke oplossingen voor het verzenden van grote bestanden is het gebruik van bestandscompressiesoftware. Compressiesoftware zoals 7-zip of WinRar helpt je om de bestandsgrootte te verkleinen, zeker handig als je meerdere bestanden wilt delen.

Stop de bestanden in een map, comprimeer deze en meer hoef je niet te doen. Bij sommige programma’s kun je ook een wachtwoord instellen voordat je de inhoud kan bekijken, wat een nuttige en aanvullende functie is.

Helaas zal het comprimeren van bestanden in veel gevallen niet genoeg zijn. De hoeveelheid data die we nu willen delen is aanzienlijk toegenomen. Compressiesoftware helpt om kostbare megabytes te besparen, maar het helpt misschien niet zoveel met grotere bestanden.

 

FTP – File Transfer Protocol

FTP (File Transfer Protocol) klinkt ouderwets in vergelijking met een cloudoplossing (daarover straks meer), maar het is nog steeds een rendabele optie.

FTP wordt grotendeels ondersteund door alle besturingssystemen. Hoewel het niet zo makkelijk in gebruik is als de cloud, is het toch erg handig om grote hoeveelheden data te delen.

Er zijn veel websites en add-ons die je laten up- en downloaden vanuit je browser. Als alternatief kun je een gratis desktopapplicatie gebruiken, zoals een Cyberduck.

 

Grote bestanden delen met vBoxxCloud

vBoxxCloud is een effectieve manier om grote bestanden te delen, veilig te bewaren en weet je wat er met de bestanden gebeurt na het delen.

Je kunt elk type bestand naar iedereen versturen vanaf een Windows, macOS, iOs of een Android apparaat. Creëer eenvoudig een beveiligde gedeelde link voor het bestand of map en deel deze rechtstreeks met een willekeurig e-mailadres.

Met dit e-mailadres wordt vervolgens een gratis gastgebruiker aangemaakt, wat de ontvanger verplicht in te loggen zodat zij toegang hebben tot de gedeelde bestanden. Het grote voordeel hiervan is dat je makkelijk, veilig en efficient kan samenwerken met derden.

Je hebt ook de optie om een vervaldatum en down- en upload notificaties in te schakelen. Met onbeperkte bestandsgrootte en gratis gastgebruikers maakt vBoxxCloud het zeker makkelijker om grote bestanden te delen.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over e-mailbijlages, je kunt vBoxxcloud eenvoudig integreren met Outlook om vanuit een e-mail direct bestanden te delen.

Een cloudoplossing gebruiken met het veilig delen van bestanden, is de makkelijkste manier om grote bestanden te delen en deze bestanden te volgen. vBoxxCloud is zo gemaakt dat je je bestanden kunt volgen nadat deze zijn gedeeld.

Wil je meer te weten komen over het veilig delen van grote bestanden? Start dan nu een gratis proefversie van vBoxxCloud!

 

Bronnen: How to geek, Techradar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *