Hoe maak je een back-up van jouw foto’s in de cloud?

Fotografen maken wel honderden foto’s tijdens een fotoshoot. Mensen doen hetzelfde wanneer ze een nieuw land bezoeken of gewoon hun leven delen op social media. Foto’s bekijken en opslaan op een veilige plek is essentieel geworden, maar hoe en waar doe je dat?

vBoxxCloud als oplossing

vBoxx is een Nederlands hostingbedrijf, dat onder andere cloudoplossingen aanbiedt aan bedrijven over de hele wereld. In de vBoxxcloud kan je jouw foto’s en video’s opslaan, zodat je ze altijd bij de hand hebt en niet kwijtraakt.

Genoeg opslagruimte

Om een grote hoeveelheid foto’s op te slaan, heb je uiteraard een grote opslagruimte nodig. Het snel kunnen upgraden en downgraden van jouw cloud is essentieel om kosten te besparen en altijd te kunnen garanderen dat je voldoende opslagruimte hebt. Door middel van het klantenportaal kan je gemakkelijk het geheugen van jouw organisatie op ieder moment aanpassen. Mocht het voorkomen dat je teveel geheugen hebt, kan je het ook naar beneden aanpassen.

Een hand met getekend geld erin.
Benieuwd naar de prijzen van de extra opslag?

Gratis cloudopslag

Bovendien kan je aan de wereld laat weten wat je van vBoxx vind, waardoor je per review gratis 60GB opslag ontvangt! Je kan op Google, Facebook, AlternativeTo en Trustpilot een review schrijven. In totaal kan je 240GB aan gratis opslag verdienen! Dit is erg handig als je veel foto’s hebt.

Behoefte aan privacy

De foto’s die je maakt zijn niet voor iedereen. Het is dus belangrijk dat ze veilig in de cloud staan opgeslagen. Je kan gebruikmaken van de twee-stap-authenticatie bij het aanmelden. Je krijgt een authenticatiecode via de applicatie, SMS of e-mail. Hierdoor kan niet iedereen bij jouw foto’s komen.

Alle data, dus ook jouw foto’s, staan veilig gehost in Nederland. vBoxx heeft voor het datacenter Maincubes gekozen, omdat het in Amsterdam is gevestigd. Hierdoor is alles opgeslagen volgens de privacyregels van de AVG.

Een groen datacenter

Maincubes voldoet niet alleen aan alle privacyregels, maar is ook nog eens groen. Een combinatie van windenergie, waterkracht en biomassa leveren de energie die nodig is om de servers en jouw foto’s te hosten. 

vBoxx maakt deel uit van het herbebossingsproject: Tree Nation

Niet alleen ons datacenter levert een bijdrage aan het milieu, maar wij ook. Wij leveren een bijdrage aan het milieu, doordat we deelnemen aan het project Tree Nation. We hebben 5.001 bomen geplant, waardoor we ons eigen bos hebben van 1.67 hectaren groot. Dit bos compenseert voor 100.04 ton aan CO2-uitstoot.

Een foto van een kiem.
Benieuwd over het project?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast het project Tree Nation, zetten wij ons ook op andere manieren in voor een beter milieu. Wij werken alleen met leveranciers die dezelfde duurzame waarden delen. Daarbij vervangen we de hardware in onze datacenters vaak door efficiëntere apparatuur en digitaliseren wij direct waar dat mogelijk is. Alle wegwerpbare hardware is hergebruikt of gerecycled in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving.

Overal toegang hebben tot jouw foto’s

Als je jouw foto’s niet alleen op jouw computer wilt bekijken, maar ook op een ander apparaat, is dat geen probleem. De foto’s kan je gemakkelijk naar andere apparaten synchroniseren.

Je kan ook zelf beslissen welke foto’s wel en niet gedownload worden op jouw apparaat. Hierdoor bespaar je ruimte op je apparaat!

Verwijderde foto’s herstellen

vBoxxCloud heeft een continue back-upfunctie. Als je per ongeluk een map/foto verwijdert, kan de map/foto gemakkelijk worden hersteld. vBoxxCloud houdt bestandswijzigingen bij. Elke keer wanneer een bestand bewerkt en opgeslagen wordt, creëert het een andere bestandsversie die op elk moment kan worden hersteld.

Ook kunnen beheerders een beleid instellen dat voorkomt, dat gebruikers bestanden permanent verwijderen. Hierdoor raak je jouw foto’s niet kwijt!

Eenvoudig jouw foto’s delen

Als de foto’s bewerkt en klaar zijn, wil je ze met anderen delen, maar hoe doe je dat makkelijk en zonder gedoe? In het klantenportaal kan je gemakkelijk een gastgebruiker aanmaken en vervolgens de map(pen) delen.

Je kan de map(pen) met de foto’s met een beveiligde link delen. Op deze manier moeten de klanten altijd eerst inloggen, voordat ze toegang krijgen tot de map(pen).

Migreren van jouw foto’s

Als je al bestaande foto’s hebt en je wilt alles graag naar vBoxx verhuizen, helpen we je daarbij! Samen kiezen we het juiste moment uit en migreren we alles vlekkeloos naar de cloud. Zo voorkom je dat je foto’s kwijtraakt.

Een eigen website

Wil je naast opslagruimte ook een eigen website voor jouw eigen bedrijf? Dat kan! Je kan je eigen domeinnaam registreren en jouw website laten hosten door vBoxx.

Hulp nodig?

Wij staan altijd voor je klaar. Wij helpen je bij support, financiële en/of algemene vragen. Eén van onze drie kernwaarden is namelijk persoonlijk contact. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten goed geholpen worden, want een cloudoplossing is al lastig genoeg. Telefonisch, via de chat en/of de e-mail helpen we je graag met jouw vragen!

Een vBoxx werknemer die een klant telefonisch helpt.
Heb je vragen?

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *