58% ondervraagden vindt Public Cloud veiliger dan corporate data centers

Uit een onderzoek uitgevoerd door SADA Systems blijkt dat IT uitvoerenden de publieke opslag veiliger vinden dan hun eigen datacenters. Veiligheid is een issue dat continue aanwezig is in de gedachten van elke IT’er. Het is verrassend om te zien dat IT managers meer vertrouwen hebben in de betrouwbaarheid van de openbare opslag.

In totaal deden er 210 deelnemers mee aan het onderzoek en ondanks het lage aantal geeft dit goed weer dat er tegenwoordig anders wordt gedacht over werken in de Cloud. Bij de vraag waarom er gekozen wordt voor Public Cloud oftewel ”openbare opslag”, was het antwoord: meest veilig, flexibel en het meest rendabel. Volgens het onderzoek zijn IT managers de toekomstige gebruikers van de Public Cloud. De hoofdzakelijke reden hiervan is dat zorgen over veilige data en stabiliteit zijn afgenomen.

Vertrouwen in de Public Cloud

Het uiteindelijke doel van het onderzoek van Sada is dat IT Managers meer vertrouwen hebben in openbare opslag. Dat is duidelijk een teken dat zij zich steeds meer comfortabel hiermee voelen. Ongetwijfeld is veiligheid een blijvend zorgenkindje, vooral als organisaties vertrouwen op externe partijen die hun data beheren.

Deze boost aan zelfvertrouwen laat ook inspanning zien van de cloud providers om de veiligheid nog meer te vergroten en het verbeteren van de certificeringen. In eerste instantie zijn de klanten verantwoordelijkvoor deze wijzigingen, omdat zij veiligheid als eigendom hebben, vooral als het gaat om openbare opslag. Cloud providers zijn meer verantwoordelijk voor hun klanten en worden zij steeds transparanter.

Public Cloud helpt je verder

84% van de respondenten maakt gebruik van de huidige openbare opslag en laat hiermee zien dat zij op de hoogte zijn van de voordelen hiervan. Vergeleken met automatisering op eigen locatie, is openbare opslag flexibeler en makkelijker te integreren op innovatief gebied.

Klanten staan meer open voor openbare opslag, dit als resultaat van continue feedback die zij geven aan Cloud providers. Bij vBoxx weten we dat de relatie tussen klant en cloud provider erg belangrijk is. Iedereen profiteert uiteindelijk van de voordelen van de dynamiek onderling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *