Wij vechten voor uw privacy! Vecht u mee?

Misschien heeft u er al over gehoord, maar volgend jaar gaat de nieuwe sleepwet in werking. Een verandering in de wet die gevolgen heeft voor onze privacy, maar wat houdt deze wetsverandering precies in en wat kunnen we eraan doen?

Met de sleepwet kan de overheid de gewone burger aftappen. Dit betekent dat de AIVD voortaan ongevraagd meer online communicatie mag inzien van burgers. Zelfs als deze nietverdacht worden van een strafbaar feit. Het aftappen geldt voor alle digitale apparaten, van uw laptop tot aan uw mobiele telefoon. En al deze informatie mag vervolgens drie jaar bewaard worden!

Waarom steunt vBoxx dit referendum?

Wetende dat data veilig staan opgeslagen in Nederlandse datacentra en alleen de eigenaar bij zijn gegevens kan is fundamenteel. Wij als it-bedrijf willen onze klanten ook in de toekomst deze zekerheid kunnen bieden. vBoxx is daarom voor het behoud van privacy en steunen dit referendum.

Vecht mee en teken!

Het referendum tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten is begonnen bij een aantal studenten van de Universiteit van Amsterdam. Het tegenhouden van deze wetsverandering is helaas niet meer mogelijk, maar we kunnen er wel voor zorgen dat de overheid zich opnieuw moet buigen over de privacy van haar burgers.

Voor een referendum moeten er 300.000 handtekeningen verzameld worden. Op het moment van schrijven staat de teller op de 210.000 en we hebben nog tot 12 oktober. Er zijn dus nog veel handtekeningen nodig! Wij hebben al getekend, jij ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *