Maakt u nog gebruik van OneDrive?

Een service met veel namen

Onedrive heeft in de loop der tijd veel veranderingen ondergaan. Toen de hosting service van Microsoft werd gelanceerd, begon het als Windows Live Folders. Dit wijzigde later in Windows Live Skydrive en pas op het laatst werd dit OneDrive.

Vergelijkbaar met vele andere synchronisatie en deel services, zorgt OneDrive ervoor dat bestanden met contacten kunnen worden gedeeld. Zij bieden Office 365 integratie aan, samen met nog andere mogelijkheden.

Is mijn data veilig met OneDrive?

Zoals bij vele diensten die aangeboden worden door Amerikaanse organisaties, is privacy een behoorlijk issue. Alle data opgeslagen in OneDrive kan worden bewaakt door Microsoft. En alle inhoud dat mogelijk Microsoft’s gedragscode bedreigt loopt kans verwijderd te worden of dat zelfs het account voorgoed uitgezet wordt. Microsoft geeft aan dat er een streng intern beleid wordt gevoerd die het gebruik van toegang tot bepaalde data kan beperken. Ook is er een geautomatiseerd scansysteem ingezet om te verzekeren dat gebruikers akkoord gaan met deze gedragscode.  Deze benadering roept vraagtekens op, vooral als men op zoek is naar een Cloudservice die serieus nadenkt over de privacy van de gebruiker.

Is Windows integratie goed of slecht?

Ja en nee. Een goed geïntegreerde Cloudservice staat mooi op papier. Aan de andere kant kunnen er issues ontstaan als u gebruik wilt maken van andere Cloud services. OneDrive is niet gemakkelijk te deinstalleren, zoals u kunt zien op de Microsoft support pagina. Mogelijk loopt u ook tegen registratieproblemen aan nadat er een andere Cloudservice is geïnstalleerd. U kunt hier een voorbeeld vinden van waar Windows de Icon Overlay van Microsoft Services prioriteit geeft, wat soms effect heeft op hoe pictogrammen gepresenteerd worden in andere Cloudservices.

OneDrive alternatief

Het grootste voordeel van OneDrive zakelijk is de integratie van Office 365 en online bewerkingsmogelijkheden. Aan de andere kant heeft deze service van Microsoft een gebrek aan aantrekkelijke features, die gebruikelijk zijn in een dergelijke zakelijke omgeving. Enkele features, die ook in vBoxxCloud zijn geïmplementeerd, zijn: File Server enablement, Collision File Resolution, Beleid voor een downloadlimiet en aangepaste branding. Geïnteresseerd in meer features van vBoxxCloud?  Klik op onderstaande button voor een volledige full feature vergelijking.

comparisonOneDrive

vBoxxCloud is een Cloud service dat gemakkelijk is voor iedere gebruiker en vooruitstrevend voor de beheerder. Het biedt geavanceerd beleid aan om de Cloud te beheren op een individuele manier. De servers zijn gelokaliseerd in Nederland en we hebben privacy hoog in het vaandel staan. vBoxx mag geen informatie prijsgeven, vanwege Nederlandse en Europese wetgeving. Online bewerken is momenteel in ontwikkeling en binnenkort zal het mogelijk zijn om dit wel te doen met vBoxxCloud.

Bent u nieuwsgierig geworden naar vBoxxCloud, start dan een gratis Trial of stuur ons een bericht via onze live chat. We staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *