Waarom gaat het up- en downloaden in de cloud zo traag?

Werken in de cloud geeft je de mogelijkheid om overal en snel bij je bestanden te kunnen. Helaas gaat dit niet altijd op en ben je afhankelijk van het internet. Laat dit nou precies de boosdoener zijn en kan het soms erg lang duren voordat alles is gesynchroniseerd. Hoe komt het toch dat het up- en downloaden in de cloud soms zo traag gaat? Wij leggen het je uit!

Welk internet gebruik jij?

Openbare wifi van restaurants, scholen of in de trein. De plek waar je bestanden up- en download maakt al een groot verschil. Heb jij bijvoorbeeld thuis niet gekozen voor het snelste internetpakket bij je provider of gebruik je de wifi in de trein? Dit heeft grote invloed op je snelheid! Alle bestanden van en naar de cloud verstuur je namelijk door middel van het internet. Logisch gevolg: met snel internet staan bestanden snel in de cloud. Maar koos jij toch voor het internetbasispakket? Dan moet je soms uren wachten.

In eerste instantie lijkt de snelheid alleen afhankelijk te zijn van hoe snel je eigen netwerk is, maar niets is minder waar en ook de cloudoplossing zelf heeft invloed op je snelheid.

De cloudoplossing zelf snoept aan je snelheid!

Soms kan je er zelf niet eens zoveel aan doen. Verschillende (lees: bijna alle) cloudoplossingen houden flink in op de snelheid waarmee jij bestanden up- en download in de cloud. Dit zorgt ervoor dat het lang kan duren voordat alle bestanden op de juiste plek staan. Zelfs als jij zelf wel heel snel internet hebt. Het is daarom handig om eerst even te kijken of een aanbieder inhoudt op de snelheid voordat je met die oplossing bestanden synchroniseert.

Tip: Gebruik jij de cloud ook op je telefoon?

De meeste cloudoplossingen hebben ook een applicatie voor je telefoon. Zo staan je genomen foto’s ook direct in jouw cloud! Handig, maar vergeet niet aan te geven dat de applicatie foto’s alleen via wifi synchroniseert. Scheelt je een heleboel MB’s!

Dus mocht je gebruik willen maken van de cloud? Doe dit dan op een plek waar je snel internet hebt, zoek naar een cloudoplossing die niet inhoudt op de snelheid en gebruik vooral niet je mobiele netwerk! Heb jij vragen over de cloud? Stel ze dan via onze livechat of kijk naar onze eigen oplossing vBoxxCloud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *