5 dingen waarvan je niet wist dat het kon met vBoxxCloud

In de loop der jaren hebben we aan vBoxxCloud veel nieuwe functie toegevoegd. Zo werkt u niet alleen in een veilige cloud, maar kunt u ook productiever werken. Wist u bijvoorbeeld dat u onbeperkt gastgebruikers kunt aanmaken om bestanden veilig te delen met externe? Of dat u tegelijk kunt werken in hetzelfde document, inclusief chat?

Hier zijn enkele tips om nog meer uit vBoxxCloud te halen:

Gastgebruikers in de cloud

Het delen van bestanden kan soms riskant zijn. Met de meeste cloud-oplossingen is het namelijk mogelijk om bestanden te delen door middel van een link. Iedereen die toegang heeft tot die link kan bij de bestanden. Zodra de link is verstuurd is het lastig te monitoren waar deze heengaat. Dit kan voor veel veiligheidsproblemen zorgen.

In vBoxxCloud kunt u externe gebruikers een gastaccount geven en krijgen op die manier toegang tot de gewenste bestanden. Deze gastgebruikers kunnen onbeperkt aangemaakt worden en zijn gratis. Wanneer u een bestand wilt delen kunt u aangeven of de gastgebruiker bestanden mag uploaden, verwijderen of kan downloaden. Een mooie manier om inzicht te houden wie er toegang heeft tot uw documenten.

Daarnaast kunt u samen met gastgebruikers tegelijk samenwerking in hetzelfde document!

Online document Editor

Met de laatste vBoxxCloud-functie kunt u tegelijk met collega’s en gastgebruikers werken in Word, Excel en Powerpoint. Het online samenwerken brengt ook functies die de communicatie op de werkvloer verbetert:

  • Live chat: chat met collega’s in real-time terwijl u aan het document werkt.
  • Opmerkingen: schrijf opmerkingen in het document voor latere beoordeling.
  • Presenteermodus: presenteer uw PowerPoint direct vanuit vBoxxCloud, zonder gebruik te maken van een app van derden.

Snapshot Backup

Ransomware-bedreigingen zijn sinds 2016 significant toegenomen en het nieuws over de Wannacry-aanval herinnert ons eraan dat het beveiligen van onze data altijd beter kan.

Het helpt om bestanden op te slaan in de cloud, maar sommige ransomware-bedreigingen zijn agressiever dan andere. vBoxxCloud bewaart verwijderde bestanden en houdt alle versies van een bestand bij. Op deze manier kan je gemakkelijk bestanden terug halen, maar soms kan ransomware de naam van bestanden wijzigen die de structuur van de mappen kan beïnvloeden. Zelfs wanneer deze in de cloud zijn opgeslagen! De snapshot-functie van vBoxxCloud kan hierbij helpen en de mogelijkheden van Snapshot zijn hier te lezen (engels).

Gebruikers- & Bestandsactiviteiten

U kunt gedetailleerd volgen wat er gebeurt in vBoxxCloud. Bijvoorbeeld wanneer een gebruiker een map heeft verwijderd of juist heeft gedeeld met een externe partij. Alle activiteiten zijn terug te zien en is het mogelijk te achterhalen wanneer en door wie een actie is uitgevoerd.

Maatregelen bij Diefstal

Veel mensen zijn er bang voor: een gestolen laptop van een werknemer met daarop gevoelige en zakelijke informatie. Deze informatie moet dan zo snel mogelijk worden verwijderd en vBoxxCloud heeft hiervoor een extra beveiligingsfunctie voor ingebouwd.

Door middel van Unlink Device kunnen specifieke apparaten ontkoppeld worden met de cloud. Dit betekent dat zodra het apparaat een signaal via het internet binnenkrijgt alle bestanden van vBoxxCloud niet meer zichtbaar zijn. Een fijn idee, vooral als het om vertrouwelijke informatie gaat.

Nog niet bekend met of nieuwsgierig naar een van bovenstaande functies? Vraag dan een gratis online demonstratie aan en we leggen het u graag persoonlijk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *