Verstuur uw gegevens veilig online

E-mailen wordt dagelijks binnen miljoenen bedrijven gebruikt. Het is snel en makkelijk, maar helaas zien velen niet de gevaren in van een e-mailtje. Via een typefoutje kan er heel snel privacy gevoelige informatie worden doorgestuurd naar de verkeerde. Denk hierbij aan een foutje in het mailadres of de verkeerde bijlage.  En het vervelende hiervan is, een e-mail kan je niet terughalen, zodra de (gevoelige) informatie is doorgestuurd kan er van alles mee gebeuren.

Als u bijvoorbeeld naar een Hotmail-account of Gmail-account een mailtje stuurt is dit ook gelijk een stuk minder veilig omdat de informatie dan buiten Europa gaat. Dit komt omdat de Amerikaanse wetten gelden in plaats van de Europese. Deze voorbeelden kunnen voor grote problemen zorgen, maar zijn ze onvermijdelijk en moeten we gewoon beter opletten, of zijn er andere oplossingen? Hoe waarborgt u uw gegevens veilig online?

Veiliger sinds de AVG-Wetgeving 

Gelukkig is het een stuk veiliger online sinds mei 2018 vanwege de AVG-wetgeving. Hierdoor wordt uw privacy beter beschermd. Deze nieuwe wetten geven consumenten meer rechten en beperkt de rechten van organisaties, hieronder een paar van de nieuwe wetten. 

  • U heeft het recht om de informatie die een bedrijf heeft over u heeft op te vragen. Eerder mocht dit ook al maar werd dit niet altijd goed door bedrijven gehandhaafd. 
  • Verder moet u duidelijk toestemming geven aan een bedrijf waarin u aangeeft dat bedrijven uw informatie mogen verwerken. Deze staan vaak in de privacyverklaring. Bedrijven moeten daarentegen ook doorgeven zodra uw informatie buiten de EU wordt gebruikt. 
  • Tevens heeft u het recht om in bepaalde gevallen te eisen dat organisaties u volledig vergeten. Dan moeten deze al uw persoonlijke informatie verwijderen. Ook is er de mogelijkheid om uw toestemming op ieder moment in te trekken. 
  • Zodra bedrijven zich niet aan deze wetten houden dan kunnen er hoge boetes tegen overstaan, deze kunnen oplopen tot 4% van de jaaromzet van de organisatie.

Hoe zorgt u voor uw online veiligheid?

Sinds de nieuwe wetgeving (AVG) zijn steeds meer bedrijven beter omgegaan met vertrouwelijke informatie. Er zijn verschillende bedrijven die nieuwe producten zijn gestart. Zo heeft vBoxx bijvoorbeeld strenge regels opgesteld over hoe wij informatie bewaren en verzamelen. Deze regels worden door een externe organisatie gecontroleerd. Een voorbeeld hiervan is dat al onze gegevens binnen Nederland blijven en in ons eigen beheer waardoor de veiligheid van uw gegevens veiliger zijn in vergelijking met andere bedrijven.

vBoxx heeft vBoxxCloud, deze heeft een bijzonder veilige manier van delen. De documenten kunt u samen in een gedeelde map bekijken. De persoon waarmee u de gegevens wilt delen hoeft hiervoor geen betaald abonnement bij ons te hebben. U kunt gebruikmaken zogenoemde gastgebruikers. Zo kunt u gemakkelijk een gastaccount aanmaken en op deze manier kan je veilig informatie (persoonsgegevens) uitwisselen. U kunt ook bepalen welke toegang de gastgebruiker krijgt, zo kunt u kiezen tussen bekijken of uploaden. Op deze manier kunt u snel en veilig documenten delen die binnen Nederland blijven. Verder kunt u informatie ook terugtrekken, hierdoor kunt u een foutje letterlijk terughalen. Dit kan door bijvoorbeeld toegang tot de documenten ongedaan te maken. 

Verder kunt u opties instellen zoals een melding wanneer er bewerkt of gedownload wordt. Hierdoor kunt u goed de controle over uw documenten behouden. Houd uw gegevens veilig online!

Bent u klaar voor de oplossing om uw privacy gevoelige informatie veilig te delen? Probeer dan nu de gratis proefperiode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *