Voordelen van Cloudopslag in Nederland

Veel cloudopslag gebeurt nu nog via Amerikaanse bedrijven, terwijl Nederlandse cloudopslag veel voordelen heeft. We zien dat er een verschuiving op gang is gekomen. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun data op te slaan in Nederlandse datacenters. Wat zijn de voordelen van het opslaan van je data in Nederland? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

De bereikbaarheid is beter in Nederland

Het is natuurlijk altijd fijn om direct en duidelijk antwoord te krijgen op je vragen, vooral als het gaat om gevoelige bestanden. Bij de meeste aanbieders zijn er vaak live chatfuncties of is er een “Q & A”. Dit zijn de enige opties die je krijgt om een antwoord te krijgen op je vraag. Naar onze mening is dit niet genoeg. Je moet altijd persoonlijk en in je eigen taal antwoord kunnen krijgen op je vragen. Daarbij geeft het een goed gevoel als er iemand is die met je mee kan kijken.

Nederlandse cloudopslag is veiliger

Als bedrijf wil je uitsluiten dat je bestanden in de verkeerde handen terechtkomen. Of dat de overheid zomaar in je bestanden gaat snuffelen. Je zou denken dat bij de grote bedrijven als Google en Microsoft dit niet gebeurt. Helaas is dit wel het geval. Bedrijven die in de VS liggen hebben te maken met “the patriot act”. Door deze wet geeft de regering de mogelijkheid om data op te eisen als het hoofdkantoor in de VS ligt. 

Zo is het voorgekomen dat de Amerikaanse overheid vroeg aan Microsoft om data af te staan uit een datacenter in Ierland en Microsoft verplicht was dit te doen. Voor Nederlandse bedrijven is dit anders geregeld en is het niet mogelijk voor de Nederlandse overheid om data op te eisen. 

Het grootste knooppunt zorgt voor snelheid

Nederland is een van de best bekabelde landen ter wereld. Mede doordat een van de grootste knooppunten van internet in Amsterdam ligt. Hoe dichterbij je verbinding met dit knooppunt is hoe betrouwbaarder en sneller je internet. Dit maakt Nederlands internet een van de snelste en betrouwbaarste ter wereld. Dit is de reden dat Amsterdam volstaat met datacenters. Ook vBoxx heeft ervoor gekozen hun datacenter in Amsterdam te plaatsen en een directe connectie te maken met het knooppunt voor de optimale kwaliteit.

Meer kennis over cloudopslag door constante groei

We zien een constante groei van het aantal datacenters in Nederland, volgens de overheid is dit elk jaar 15 procent. Deze groei brengt met zich mee dat er veel geïnvesteerd wordt in datacenters en dat er veel nieuwe kennis over datacenters en cloudoplossingen wordt vergaard. De groei brengt ook met zich mee dat er veel mensen een baan vinden in deze sector. Hierdoor krijgen we steeds meer deskundigen op het gebied van datacenters.

Wil je zelf de voordelen van een Nederlands Cloud ervaren? Bekijk onze website voor meer informatie over hoe onze Nederlandse Cloud daarbij kan helpen! Of start nu een proefversie en probeer het zelf uit.

Bel ons voor gratis advies: 070 206 00 91.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *