5 Tips voor het vergelijken van cloud diensten

Het lijkt zeer aantrekkelijk; cloud diensten die strooien met grote hoeveelheden GB’s voor weinig geld. Niets is minder waar en in veel gevallen zit er een adertje onder het gras. Maar welke? Cloud diensten hebben verschillende manieren gevonden om zich te kunnen onderscheiden van andere providers. In dit artikel leggen wij je uit waar je op moet letten tijdens het vergelijken van alle cloud diensten.

1. Betrouwbare en snelle cloud diensten

Niet alle cloud diensten geven het direct aan, maar er wordt veel ingehouden op de up- en downloadsnelheid. Grote bestanden uploaden kan soms lang duren en dit hoeft niet eens aan jouw internet te liggen. Cloud diensten zoals Dropbox en OneDrive hebben al verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat niet iedereen de maximum snelheid bereikt.

2. Het versturen van grote bestanden

Cloud diensten gaan verschillend om met het synchroniseren van grote bestanden. Is er bijvoorbeeld een limiet? Het is belangrijk om te achterhalen of er een limiet is ingesteld op het delen van grote bestanden. In sommige gevallen geldt er een limiet per bestand of kiezen cloud diensten voor een limiet per dag.

3. Waar staan je bestanden opgeslagen?

Niet een heel onbelangrijk onderwerp, maar waar staan je bestanden eigenlijk opgeslagen? De grootste cloud diensten komen vaak uit de Verenigde Staten en gebruiken de meeste een datacentra in hetzelfde land. Hierdoor gelden in veel gevallen de Privacy regels van de Verenigde Staten. Dit betekent dat de Amerikaanse overheid in veel gevallen direct beroep mag doen op de inhoud van jouw data. Mocht je de keuze hebben, kies dan voor een cloud dienst met haar datacentra in Europa of Nederland. Lees hier meer over het veilig houden van bedrijfsbestanden (Engels).

4. Persoonlijke hulp bij vragen

Wanneer je ergens niet uitkomt dan wil je graag snel een oplossing vinden om de problemen te verhelpen. Veel cloud diensten verwijzen je door naar online documentatie. Kijk dus eerst goed naar hoe er geholpen wordt bij vragen. Beantwoorden ze vragen persoonlijk via de livechat op de website of sturen ze je liever door naar online artikelen?

5. Jaarlijks of maandlijks opzegtermijn

Bij de meeste cloud diensten is er de keuzen tussen een maandelijks of jaarlijks contract. Hierbij zijn de maandelijkse contracten vaak duurder en zijn jaarlijkse contracten niet altijd direct op te zeggen. Wij raden aan te kiezen voor een maandelijks contract, omdat je dan niet gelijk een groot bedrag kwijt bent en je iedere maand kan beslissen of het product nog aan je verwachtingen voldoet.

Houd bovenstaande punten in gedachten en kijk niet alleen naar de hoeveelheid GB’s. De meeste organisaties gebruiken gemiddeld maar 50 GB. Zoek je persoonlijk advies tijdens de zoektocht naar de juiste cloud dienst? Wij helpen je graag verder via onze livechat of probeer onze cloud dienst vBoxxCloud 3 weken gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *