Dit zijn de cloud trends van 2018

De cloud lijkt op weg te zijn naar een aanhoudende groei in 2018. Welke veranderingen kunnen we dit jaar verwachten? Wij hebben een lijst van trends samengesteld die bedrijven zouden moeten overwegen gedurende dit jaar.

Groei in cloud oplossingen

IT verantwoordelijke en managers zijn altijd op zoek naar efficiënte manieren om hun zakelijke doelstellingen te behalen. Software as a Service (SaaS), biedt een flexibele en betaalbare manier voor bedrijven om online te werken en productiever te zijn.

In 2017 groeide de cloudinfrastructuur en breidde het aantal beschikbare cloudoplossingen in de markt uit, een trend die zich in 2018 zal voortzetten.

In 2018 zien we meer organisaties en bedrijven toetreden tot de cloud. Een vragenlijst over cloud diensten van Cisco, voorspelde een aanzienlijk toename van het cloudgebruik tussen 2016 en 2018. Inderdaad, cloudadoptie laat geen tekenen van vertraging zien.

Naleving van de AVG in de cloud

De AVG zal veruit de meeste invloed hebben in Europa. De nieuwe verordening zal van invloed zijn op elk bedrijf dat in Europa werkt. Cloudaanbieders moeten transparanter zijn over hoe zij omgaan met gegevens en elk bedrijf zal gedwongen zijn om hun procedures voor gegevensverwerking te herzien.

Bedrijven zullen worden gedwongen om transparanter te zijn naar hun klanten, met betrekking tot gegevensverwerking en de nieuwe Europese verordening die in mei dit jaar in werking treedt.

Beveiliging is nog steeds de grootste zorg

Ransomware bleef de nieuwskoppen domineren in 2017. Kleine en grote bedrijven betaalden miljoenen om versleutelde bestanden te kunnen openen, en internetgebruikers bleven bezorgd over de veiligheid.

Klanten werden nieuwsgieriger naar de cloudbeveiligingsprocessen in 2017, en we verwachten dat zij dit in 2018 nog meer zullen zijn. Door de regelmatige ransomware aanvallen hebben we anti-ransomwarefuncties geïntegreerd in vBoxxCloud.

Ransomware kan bestanden aantasten die in de cloud staan opgeslagen, zoals het veranderen van namen of zelfs het verwijderen van bestanden. Om dit probleem aan te pakken laat vBoxxCloud haar gebruikers mappen en bestanden herstellen naar een specifiek punt voor de infectie.

We hopen meer preventieve en herstellende functies, zoals in vBoxxCloud, te gaan zien. Het integreren van back-up- en hersteltools in oplossingen voor het delen van bestanden zal zeker helpen het vertrouwen van de klant te vergroten bij de overstap naar de cloud.

Teams zullen online samenwerkingshulpmiddelen omarmen

Werken op afstand is niets nieuws, maar we zien dat meer bedrijven afhankelijk zijn van cloud diensten of online platformen om effectiever te werken. Of zij nu een project management tool zoals bijvoorbeeld Asana gebruiken om hun taken te ordenen, online een document bewerken met vBoxxCloud of een verbinding maken naar hun lokale bestandsserver in de cloud, bedrijven profiteren van de flexibiliteit die online tools bieden.

Beveiliging, privacy, naleving van de AVG en online samenwerken zullen de sleutels zijn voor cloud-acceptatie in 2018. Gelukkig is vBoxxCloud AVG ready en dit en veel meer aanbiedt. Start nu een gratis proefversie en kom te weten hoe wij je kunnen helpen om meer succesvol te zijn met vBoxxCloud.

Bron: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *