Hoe veilig is jouw cloudoplossing?

Technologie ontwikkelt zich met grote snelheid en je vraagt jezelf misschien af of jouw gegevens zijn beschermd tegen de gevaren rond het internet. Om belangrijke bestanden te beschermen kiezen veel gebruikers voor online opslag. Hoewel cloudopslagoplossingen handig en “veilig” zijn, zijn er verschillende aspecten waarmee je rekening moet houden voordat je kiest voor een cloudoplossing.

Overzicht en controle is de key

Datalekken en kwetsbare beveiliging vormen een gevaar voor mensen en organisaties. Daarom is het van cruciaal belang om de controle te hebben over waar je bestanden naartoe gaan. En let daarbij op: hoe meer mensen toegang hebben tot belangrijke informatie – Hoe groter het risico op verlies van die informatie.

Met een eenvoudige muisklik kan je al bepalen welke werknemers toegang hebben tot de gegevens en welke werknemers deze kunnen wijzigingen of zelfs verwijderen. De ene cloudoplossing biedt meer controle, dan de ander. Achterhaal daarom altijd de verdere mogelijkheden van desbetreffende cloudoplossing.

In vergelijking met traditionele opslag kan je met cloudopslag de activiteiten van je bestanden volledig volgen, evenals wijzigingen die eraan worden aangebracht. Hier lees je meer over hoe je veilig belangrijke bestanden kan delen.

 

Houd je bestanden veilig voor bedreigingen van buitenaf

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw bestanden veilig zijn voor bedreigingen van buiten jouw bedrijfsomgeving. We horen vaak hoe criminelen de gegevens van mensen stelen om daar geld voor terug te krijgen.

Als de informatie in de cloud wordt opgeslagen, profiteren online indringers minder van hun initiatief: alle gegeven die in de cloud zijn opgeslagen zijn gecodeerd.

Desalniettemin, zelfs als jouw bestanden veilig in de cloud staan opgeslagen, kan er nog steeds een manier zijn waarop iemand ze onaangekondigd, maar legaal kan bekijken. Wanneer de cloudopslagprovider zich in de Verenigde Staten bevindt, dan kan en mag de overheid met de Patroit Act persoonlijke gegevens onderscheppen.

Europese cloudopslagproviders vallen niet onder de jurisdictie en zorgen voor privacy van bestanden. AVG-geschikte cloudopslagproviders geven prioriteit aan privacy en beveiliging. Dit zijn aantrekkelijkere oplossingen voor bedrijven met een strikt privacybeleid.

 

avg ready cloud - gratis proefversie

 

Zet jij alles op één kaart?

Heb je bestanden die je niet zou willen verliezen? Zoals dat bijna voltooide financiële rapport of die familiefoto’s van de laatste vakantie? Zorg er dan voor dat er altijd een goede back-up is.

Als je een lokale kopie van belangrijke van belangrijke op jouw computer én de cloud bijhoudt, zorg je ervoor dat al jouw bestanden kunnen worden hersteld in het geval van een flinke ramp of een inbreuk op de beveiliging.

vBoxxCloud geeft je toegang tot alle functies van een geavanceerde cloudopslag en verzekert de beveiliging. Het voldoet aan de nieuwste privacyregels van de AVG* en slaat je informatie op in sterk beveiligde datacentra in Nederland. Ontdek het voordeel van een cloudprovider die jouw privacy serieus neemt en meld je aan voor een gratis proefperiode.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *