Hoe zet je jouw bedrijf online?

De covid-19-pandemie dwong veel bedrijven om op een andere manier te gaan werken. Wat voorheen belangrijk was, is nu een essentiële stap geworden. Dit heeft gevolgen voor alle industrieën. Bedrijven moeten zich online laten zien, maar begin je daarmee? Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat mensen je kunnen vinden en met je kunnen communiceren. Als je niet zeker weet waar je dan moet beginnen, zal deze gids je helpen de juiste weg te vinden. Hierna weet je wat je moet doen om jouw bedrijf online te zetten en zichtbaarder te maken voor de rest van de wereld.

Kies de juiste hostingpartner voor je website

Je hebt een plan opgesteld en besloten dat het tijd is om online te gaan. Je moet een domein kopen en het ergens hosten. Juist omdat er zoveel verschillende webhostingpartners zijn is het belangrijk de juiste uit te kiezen. In de meeste gevallen kan je voor je website alleen jaarlijkse abonnementen aanschaffen, maar aan sommige providers zit je veel langer vast. Let daarom goed op de kleine lettertjes en neem daarin de volgende punten mee:

Bij het zoeken naar de juiste hostingprovider kijk je naar de kosten, uptime-score en klantenbeoordelingen. Daarbij is het nuttig om na te gaan waar de hostingprovider is gevestigd en hoe proactief het ondersteuningsteam is.

Bouw zelf een website of huur iemand in om dit te doen

Eindelijk de juiste hostingprovider gevonden? Dan kan je verder met je website. Voor veel mensen is het maken van een website een onbegonnen zaak of veelte tijdrovend. Er zijn veel websiteontwikkelaars die direct beschikbaar zijn om je te helpen bouwen, maar wat nog belangrijker is, je moet de basisconcepten van SEO begrijpen.

Begrijp wat Search Engine Optimization is

Search Engine Optimization (SEO): wanneer je aan SEO doet dan moet je jouw website zo aanpassen en verbeteren zodat zoekmachines je website goed kunnen oppakken. Hoe eerder je aan alle voorwaardes van de zoekmachine voldoet, hoe sneller je wordt opgepikt door bijvoorbeeld Google en Bing. Een goedwerkende website met relevante informatie heeft immers meer waarde voor de zoekmachine.

Kennis hebben van hoe zoekmachineoptimalisatie (SEO) werkt, is daarom essentieel voor een goed bezochten website. Tussen al die concurrenten moet jij een plek gaan vinden voor jouw website. Door de juiste titels te kiezen, zoekwoorden te optimaliseren en na te gaan hoe snel je websitepagina’s zijn, kan je de zichtbaarheid van je website verbeteren. Er zijn tal van website’s die online nuttig kunnen zijn, maar we raden aan te beginnen met de MOZ Beginnersgids voor SEO.

Vergeet Google “Mijn bedrijf” niet!

De meesten van ons gebruiken Google om te zoeken naar een eetgelegenheid, een dienst of een product om te kopen. Je kan jouw bedrijf online laten opvallen door op Google een gratis bedrijfsprofiel te maken en deze te koppelen aan je website. Dit profiel kan beoordelingen weergeven, linken naar je website, planning en locatie. In slechts een paar minuten bouw je dit bedrijfsprofiel op en het helpt direct mee aan jouw online vindbaarheid.

Zet je bedrijf online in de cloud

Of je nu voor een bedrijf werkt of een zelfstandige bent, een cloudoplossing helpt om overal ter wereld bij je bedrijfsgegevens te kunnen. Ondanks Corona kunnen de gelukkigen onder ons dus gewoon vanuit huis doorwerken. Daarom kan je niet vroeg genoeg beginnen met het werken in de cloud.

Hoewel het synchroniseren van bestanden vaak het belangrijkste doel blijft, groeien de mogelijkheid om met klanten en collega’s te communiceren de pan uit. Tegenwoordig zijn er zoveel oplossing dat het belangrijk is om de juiste cloudoplossing te vinden. Naast de prijs let je hierbij op de volgende punten:

  • Waar komt het bedrijf vandaan?
  • Waar staat de data opgeslagen?
  • Wat doen zij met je data?
  • Hoe gebruiksvriendelijke is het product?
  • Meer informatie hierover vind je hier: link.

Heb je een hostingpartner of een betrouwbare cloudoplossing nodig?

Onze hosting- en cloudoplossingen zijn AVG-ready en bevatten ondersteuning op maat. We garanderen een stabiele en veilige infrastructuur en de flexibiliteit die nodig is om jou te helpen. Ons ondersteuningsteam staat altijd klaar om je te adviseren en mogelijke problemen op te lossen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *