Op het moment ervaren we technische problemen Meer Informatie

De veilige private cloudoplossing voor uw bedrijf

Steeds meer bedrijven migreren naar de private cloud van vBoxx. Maar wat houdt een private cloud eigenlijk in? Hoe verschilt de infrastructuur van andere cloudmodellen? Lees hieronder alles wat u moet weten over onze private cloudoplossing.


Start gratis proefversie

Wat is een private cloud?

De private cloud is een single tenant-omgeving waarin de infrastructuur speciaal ontworpen is voor één enkele klant. De private cloud onderscheidt zich van andere cloudstructuren door ‘isolated access’ te creëren. De klant krijgt van de een leverancier een private hosting server met daarop hun eigen cloudomgeving. Er worden dus geen omgeving met anderen gedeeld aangezien de geleverde private cloud alleen door 1 klant gebruikt kan worden.

Vandaar dat vele bedrijven, die de verantwoordelijkheid dragen voor de naleving van wet- en regelgeving, de private cloud boven andere cloudoplossingen verkiezen. Het hosten van een cloud op een individuele server creëert voornamelijk een veilige omgeving voor het verwerken van vertrouwelijke documenten, medische dossiers of andere soorten gevoelige informatie.
vboxxcloud is beschikbaar op een private server

Registreer voor een gratis demonstratie!

Wilt u advies van onze IT-specialisten? Registreer voor een gratis demonstratie!

Deel bestanden met de private cloud van vBoxxCloud

Wat zijn de grootste uitdagingen van de private cloud?


Overbuying of underbuying

Als bedrijven naar de private cloud willen migreren, dan kunnen ze met een ‘underbuying’ of ‘overbuying’ dilemma geconfronteerd worden. Het kan voor bedrijven lastig zijn om in te schatten hoeveel servercapaciteit ze in de toekomst nodig hebben. Als een bedrijf sneller groeit dan de betaalde servercapaciteit, dan kan het met schaalbaarheidsproblemen kampen. Zodoende kan het gebeuren dat een bedrijf meer capaciteit aanschaft dan daadwerkelijk nodig is.

Downtime

Een ander voorkomend probleem is dat de prestatie van de private cloud onderbroken kan worden gedurende het onderhoud. De IT’ers binnen bedrijven hebben namelijk zelf de verantwoordelijkheid om continu nieuwe soft- of hardware updates uit te voeren. Echter vereist dit benodigde werkervaring. Een ongeschoolde IT-team kan misschien uren nodig hebben om updates uit te voeren, wat uiteindelijk in downtime kan resulteren. Dit vereist redundantie waarbij extra systeemonderdelen aangeschaft moeten worden om de downtime te verminderen of te voorkomen. Echter kan dit weer extra kosten met zich meebrengen.

Twee-staps Authenticatie

Activeer een extra loginverificatie via email, sms-bericht of een authenticatie app op een mobiel.

Bepaal deelmogelijkheden

Beperk de mogelijheden voor het delen van bestanden buiten uw organisatie.

Versie beheer

Bepaal per organisatie voor hoelang oude versies en verwijderde bestanden bewaard moeten worden.

Blokkeer extensies

Zorg ervoor dat gebruikers bepaalde bestandsextensies niet kunnen uploaden naar de cloud.

Waarom overstappen naar de Managed Private Cloud?


Het migreren naar een private cloud vereist grote verantwoordelijkheid. Je kan namelijk met extra capaciteitskosten of prestatieproblemen geconfronteerd worden. Vandaar biedt vBoxx een managed private cloudoplossing aan om u van deze lasten af te nemen. Dit betekent dat wij vBoxxcloud op een private hosting server kunnen aanbieden. Hierdoor kunt u nog steeds de veiligheidsvoordelen van een private cloud genieten terwijl u ondersteunt wordt met onze IT-specialisten. Wij zullen uw cloudomgeving volledig onderhouden zodat u niet met onnodige kosten te maken heeft. Zodoende kan onze managed private cloudoplossing zelfs op lange termijn kosteneffectiever zijn dan andere cloudmodellen.

Wat onze klanten zeggen

ICT Tegenbosch

"Wij zochten een betaalbare oplossing om veilig bestanden te kunnen delen, bewerken en AVG-proof. Na een korte evaluatie, waarbij we meerdere keren goed geholpen zijn door hun medewerkers, gebruiken we vBoxxCloud nu anderhalve maand tot volle tevredenheid."

Monica

"Ik dacht dat vBoxxCloud ingewikkeld zou zijn, maar door de enorm vriendelijke en behulpzame medewerkers van vBoxx snel op gang geholpen. Tot nog werkt het perfect en met de sync-tool ook nog eens heel erg snel! En dat allemaal AVG-proof! Ik ben heel erg tevreden!"

Bettina

"In verband met de invoering van de AVG was ik op zoek naar een andere Cloud-aanbieder. Ik ben heel blij met de geweldige uitleg en ondersteuning tijdens het hele proces. De gegevens zitten nu veilig in een Cloud in Nederland. Zeker aan te bevelen!"

Salon

"Vanwege de AVG zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare Cloud oplossing. Ben erg blij met de mogelijkheid om gastgebruikers aan te maken, zodat ik veilig documenten kan delen. De helpdesk is snel met beantwoorden van vragen. vBoxx wil ik hierbij zeker aanbevelen."

google  review logo

Private cloud vs public cloud

Als bedrijven naar een cloudoplossing kijken, dan moeten ze vaak een belangrijke afweging maken of ze naar een private of public cloud willen migreren. Het grootste verschil is dat de private cloud op individuele servers gehost word. Dit kan zeer interessant zijn voor bedrijven die aan bepaalde veiligheidscriteria moeten voldoen. Zij hebben zelf de mogelijkheid om hun eigen infrastructuur vanaf de grond op te bouwen. In een public cloud wordt daarentegen direct toepasbare cloudoplossingen op aangeboden die op een gedeelde server worden gehost. Beide oplossingen hebben voor- en nadelen waardoor de managed private cloud van vBoxx een interessant alternatief is. Het is een hybride cloudoplossing dat zowel de kenmerken heeft van een public en een private cloud.

vBoxxCloud private cloud is een sterk beveiligde cloudoplossing

Private cloud vs on-premise cloud

Bedrijven die graag volledig hun server volledig onder controlle willen hebben kunnen ook overstapen naar een on-premise cloud. Het grootste verschil is dat de managed private cloudoplossingen vaak door een derde partij gehost zijn. In dit geval geven wij klanten de mogelijkheid om vBoxxCloud op een private server te hosten. On-premise cloudoplossingen hebben daarentegen private servers die intern gehost worden. Zij beheren de server binnen hun eigen bedrijfsgebouw in plaats van in een externe datacenter. Echter heeft de on-premise cloud ook zijn nadelen. Het hebben van interne servers vereist, bijvoorbeeld, extra IT-expertise en onderhoudskosten.

Private cloud requires own maintenance

Adviesgesprek

Bent u benieuwd naar alle functies die in private cloud van vBoxx zijn geïntegreerd? Meldt u zich aan voor een gratis adviesgesprek met onze IT-experts!

Hoe te beginnen? De hoofdstappen om naar de private cloud te migreren


De managed private cloud van vBoxx kan op lange termijn vele voordelen opleveren. Echter gaat het voornamelijk om de uitvoeringfase om daadwerkelijk succes te behalen. Gelukkig heeft vBoxx al jaren ervaring in de cloudindustrie om u zo stap-voor-stap door dit proces te begeleiden. Onze cloudoplossing kan compleet aangepast worden aan uw wensen terwijl maximale flexibiliteit, efficiëntie en veiligheid behouden kan worden.

vboxxcloud organization structure
  1. 1

    We organiseren altijd een adviesgesprek om zo al uw wensen voor de private cloud te discussiëren. Dit geeft ons de mogelijkheid om een volledig aangepaste cloudomgeving te creëren waarbij wij u gelijk zullen helpen met de capaciteitsplanning.

  2. 2

    Zodra we een duidelijk beeld hebben van de behoeftes van de klanten, dan zullen we beginnen met het opbouwen van de cloud infrastructuur. Hiervoor zullen we gepaste hard en software selecteren zodat vBoxxCloud optimaal op uw eigen server kan prestern.

  3. 3

    Tot slot zullen wij de IT’ers binnen bedrijven begeleiding geven om hun cloud effectief te beheren. Geen van onze klanten mag op zichzelf aangewezen zijn. Daardoor onderscheidt vBoxx zichzelf van anderen door hoogwaardige service aan te bieden. Onze team is 24/7 beschikbaar om zowel voor als na uw aankoop een helpende hand aan te bieden.

Meer info