Wat is ransomware?

Ransomware klinkt als een nieuw probleem maar eigenlijk hebben we er al dertig jaar last van. Sinds eind jaren tachtig is het een steeds vaker voorkomend probleem. Hackers komen bijvoorbeeld via een mailtje of een advertentie binnen op de computer en blokkeren de toegang tot het systeem of versleutelen de bestanden. Om uw bestanden terug te krijgen vraagt de hacker losgeld (ransom). Echter, in twintig procent van de gevallen krijgt u alsnog niet uw bestanden terug.

Wat is ransomware?

WannaCry: grootste Ransomware-uitbraak tot nu toe!

Een virus op de computer bestaat al langer, maar een ransomware-aanval heeft vaak een grotere impact dan van tevoren wordt gedacht. Bedrijven worden compleet stilgelegd omdat zij geen toegang meer hebben tot belangrijke documenten.

Steeds vaker beschermen bedrijven zichzelf tegen dit soort aanvallen, maar in mei 2017 werd het pijnlijk duidelijk dat er voor hackers meer dan genoeg valt te halen. Deze ransomware-uitbraak, ook wel WannaCry genoemd, heeft meer dan 200.000 pc’s in zo’n 150 verschillende landen besmet.

Wannacry Ransomware grootste uitbraak ooit

Verlies nooit meer belangrijke data door Ransomware

Nog nooit is een Ransomware-aanval vBoxxCloud te slim af geweest!
Deze functie is gratis inbegrepen in vBoxxCloud.


Activiteiten eenvoudig te volgen

In het activiteitenlogboek van vBoxxCloud kunt u gemakkelijk achterhalen wanneer en waar bestanden zijn geïnfecteerd.

Besmet nooit andere teamfolders

Bestanden die zijn geïnfecteerd zullen geen bestanden besmetten die in andere teamfolders staan. Dit voorkomt verdere verspreiding.

vBoxxCloud filtert populaire ransomware

Wij houden onze ransomware-filter continu up-to-date. Hierdoor zullen de bekenste ransomware-aanvallen geen bestanden besmetten in de cloud.

Herstel in slechts een paar seconden

In slechts een paar stappen kan de hele organisatie weer verder werken alsof er niets is gebeurd. Bekijk de stappen hieronder.

anti-ransomware met vBoxxCloud

Hoe beschermt vBoxxCloud u tegen ransomware?


Is er toch een ransomware-aanval binnengekomen? Herstel bestanden (inclusief bestandsnaam) in slechts een aantal klikken!

Bescherm je tegen ransomware
 1. 1

  Achterhaal het moment van de besmetting

  Bekijk de activiteitenlogboek om te achterhalen wanneer het virus is begonnen met het versleutelen van de bestanden.

 2. 2

  Maak een kopie van de goede bestanden

  Laat de Snapshot-functie een kopie maken van de cloud, maar dan één seconden voordat het virus is begonnen met het versleutelen van de bestanden.

 3. 3

  Koppel de gebruikers nu aan de nieuwe teamdeling

  Vervolgens koppelt u de gebruikers met de nieuwe teamdeling (het gemaakte kopie) en kan iedereen weer verder werken.

Wist u dat?


De anti-ransomware functie van vBoxxCloud niet terug in de tijd gaat, maar een kopie maakt van het verleden? Het grootste voordeel hiervan is dat u deze functie kunt gebruiken voor veel meer dan alleen ransomware-aanvallen. Daarbij gaat bij de ouderwetse rollback functie het werk dat u in de tussentijd heeft gemaakt verloren. Met deze functie blijft dat netjes bestaan.

Start proefperiode

Plan een gratis online demonstratie