Persoonlijk contact in de IT

De kracht van persoonlijk contact in de IT

Heb je ook weleens dat je telefonisch contact wilt met een bedrijf en dat je na vijf minuten zoeken eindelijk op een telefoonnummer stuit? En na het nummer te hebben gevonden een oneindige keuzelijst krijgt? In sommige gevallen is er niet eens een telefoonnummer beschikbaar en wordt je doorgestuurd naar een mailadres of een klachtenformulier.

Read more

Verstuur uw gegevens veilig online

E-mailen wordt dagelijks binnen miljoenen bedrijven gebruikt. Het is snel en makkelijk, maar helaas zien velen niet de gevaren in van een e-mailtje. Via een typefoutje kan er heel snel privacy gevoelige informatie worden doorgestuurd naar de verkeerde. Denk hierbij aan een foutje in het mailadres of de verkeerde bijlage.  En het vervelende hiervan is, een e-mail kan je niet terughalen, zodra de (gevoelige) informatie is doorgestuurd kan er van alles mee gebeuren.

Read more
koppel of vervang je server met de cloud

Koppel of vervang je server met de Cloud!

De mogelijkheden om bestanden op de werkvloer voor meerdere personen tegelijkertijd beschikbaar te stellen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Termen zoals Hybride Cloud, SaaS of On-Premis komen al snel voorbij wanneer je iets met de Cloud wilt doen. Elke vorm heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, maar welke het beste bij jouw bedrijf past blijft lastig. Wij hebben de mogelijkheden onder elkaar gezet en geven tot slot nog een nuttig advies! Welke Cloudoplossing is het beste voor jouw organisatie?

Read more
5 uitdagingen tijdens het migreren naar de cloud

5 Uitdagingen tijdens het migreren naar de cloud (en hoe deze te vermijden)?

1. Besteed tijd aan het plannen van de migratie naar de Cloud

De meeste bedrijven krijgen er wel mee te maken: het migreren naar de Cloud. Of bedrijven nu hun lokale bestandsserver willen vervangen of van de ene Cloudoplossing naar de andere migreren, er zijn uitdagingen waar je rekening mee moet houden. Is er bijvoorbeeld een goede planning gemaakt en zijn de medewerkers wel bereid om de nieuwe situaties te omarmen?

Read more
verbeter de online samenwerking in de techniek

Verbeter de online samenwerking in de techniek

In de techniek is er – net als in andere vakgebieden – veel samenwerking met klanten of collega’s, ook online. Hierbij komt het regelmatig voor dat er grote bestanden worden uitgewisseld. Dit gebeurt nog vaak via e-mail of een usb-stick. Dat is onhandig, onoverzichtelijk, neemt onnodig tijd in beslag en is zeker via usb-stick onveilig. In toenemende mate gebruiken bedrijven de cloud om bestanden uit te wisselen, maar dit zijn vaak gratis versies die snel vol zitten of eigenlijk niet veilig zijn. Gelukkig zijn er ook goede oplossingen! Maar hoe dan?

Read more
Voordelen van Cloudopslag in Nederland

Voordelen van Cloudopslag in Nederland

Veel cloudopslag gebeurt nu nog via Amerikaanse bedrijven, terwijl Nederlandse cloudopslag veel voordelen heeft. We zien dat er een verschuiving op gang is gekomen. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun data op te slaan in Nederlandse datacenters. Wat zijn de voordelen van het opslaan van je data in Nederland? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Read more