koppel of vervang je server met de cloud

Koppel of vervang je server met de Cloud!

De mogelijkheden om bestanden op de werkvloer voor meerdere personen tegelijkertijd beschikbaar te stellen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Termen zoals Hybride Cloud, SaaS of On-Premis komen al snel voorbij wanneer je iets met de Cloud wilt doen. Elke vorm heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, maar welke het beste bij jouw bedrijf past blijft lastig. Wij hebben de mogelijkheden onder elkaar gezet en geven tot slot nog een nuttig advies! Welke Cloudoplossing is het beste voor jouw organisatie?

Read more
5 uitdagingen tijdens het migreren naar de cloud

5 Uitdagingen tijdens het migreren naar de cloud (en hoe deze te vermijden)?

1. Besteed tijd aan het plannen van de migratie naar de Cloud

De meeste bedrijven krijgen er wel mee te maken: het migreren naar de Cloud. Of bedrijven nu hun lokale bestandsserver willen vervangen of van de ene Cloudoplossing naar de andere migreren, er zijn uitdagingen waar je rekening mee moet houden. Is er bijvoorbeeld een goede planning gemaakt en zijn de medewerkers wel bereid om de nieuwe situaties te omarmen?

Read more
verbeter de online samenwerking in de techniek

Verbeter de online samenwerking in de techniek

In de techniek is er – net als in andere vakgebieden – veel samenwerking met klanten of collega’s, ook online. Hierbij komt het regelmatig voor dat er grote bestanden worden uitgewisseld. Dit gebeurt nog vaak via e-mail of een usb-stick. Dat is onhandig, onoverzichtelijk, neemt onnodig tijd in beslag en is zeker via usb-stick onveilig. In toenemende mate gebruiken bedrijven de cloud om bestanden uit te wisselen, maar dit zijn vaak gratis versies die snel vol zitten of eigenlijk niet veilig zijn. Gelukkig zijn er ook goede oplossingen! Maar hoe dan?

Read more
Voordelen van Cloudopslag in Nederland

Voordelen van Cloudopslag in Nederland

Veel cloudopslag gebeurt nu nog via Amerikaanse bedrijven, terwijl Nederlandse cloudopslag veel voordelen heeft. We zien dat er een verschuiving op gang is gekomen. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun data op te slaan in Nederlandse datacenters. Wat zijn de voordelen van het opslaan van je data in Nederland? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Read more
5 redenen waarom Dropbox niet geschikt is voor jouw bedrijf

5 redenen waarom Dropbox niet geschikt is voor jouw bedrijf

Dropbox is zonder twijfel een van de bekendste Cloud oplossingen op de markt en presenteert zichzelf als de ideale oplossing voor het opslaan en delen van bestanden. Dropbox heeft zich in eerste instantie gefocust op de consument, maar is het ook veilig genoeg voor het bedrijfsleven? En is er iets veranderd sinds 25 Mei 2018, toen de nieuwe privacywet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (beter bekent als de AVG) werd ingevoerd.

Read more
7 tips om veilig online te blijven

7 tips om veilig online te blijven

Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om veilig online te blijven werken. Ransomware en phishing e-mails zijn slechts enkele van de vele manieren om persoonlijke gegevens te stelen of mensen te laten betalen om hun bestanden terug te krijgen. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zijn er eenvoudige tips om de online veiligheid te garanderen.

Read more