Thuiswerken? Dit zijn 5 cruciale oplossingen.

Het Covid-19 virus grijpt steeds meer om zich heen en het RIVM raadt aan om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Niet ieder bedrijf heeft zich even goed voorbereid op deze crisis en dan kan het best lastig zijn om de juiste oplossingen te vinden. Daarom vind je hieronder 5 oplossingen die cruciaal zijn om werknemers veilig en makkelijk te laten thuiswerken.

Read more
Ransomware-oplossingen

Ransomware; voorkomen, herstellen of betalen?

Ransomware klinkt als een nieuw probleem maar eigenlijk hebben we er al dertig jaar last van. Sinds eind jaren tachtig is het een steeds vaker voorkomend probleem. Hackers komen via bijvoorbeeld een mailtje of een advertentie binnen op de computer en blokkeren de toegang tot het systeem of versleutelen de bestanden. Het is erg lastig en soms zelfs onmogelijk om deze bestanden terug te krijgen.

Read more
Persoonlijk contact in de IT

De kracht van persoonlijk contact in de IT

Heb je ook weleens dat je telefonisch contact wilt met een bedrijf en dat je na vijf minuten zoeken eindelijk op een telefoonnummer stuit? En na het nummer te hebben gevonden een oneindige keuzelijst krijgt? In sommige gevallen is er niet eens een telefoonnummer beschikbaar en wordt je doorgestuurd naar een mailadres of een klachtenformulier.

Read more

Verstuur uw gegevens veilig online

E-mailen wordt dagelijks binnen miljoenen bedrijven gebruikt. Het is snel en makkelijk, maar helaas zien velen niet de gevaren in van een e-mailtje. Via een typefoutje kan er heel snel privacy gevoelige informatie worden doorgestuurd naar de verkeerde. Denk hierbij aan een foutje in het mailadres of de verkeerde bijlage.  En het vervelende hiervan is, een e-mail kan je niet terughalen, zodra de (gevoelige) informatie is doorgestuurd kan er van alles mee gebeuren.

Read more
koppel of vervang je server met de cloud

Koppel of vervang je server met de Cloud!

De mogelijkheden om bestanden op de werkvloer voor meerdere personen tegelijkertijd beschikbaar te stellen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Termen zoals Hybride Cloud, SaaS of On-Premis komen al snel voorbij wanneer je iets met de Cloud wilt doen. Elke vorm heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, maar welke het beste bij jouw bedrijf past blijft lastig. Wij hebben de mogelijkheden onder elkaar gezet en geven tot slot nog een nuttig advies! Welke Cloudoplossing is het beste voor jouw organisatie?

Read more
5 uitdagingen tijdens het migreren naar de cloud

5 Uitdagingen tijdens het migreren naar de cloud (en hoe deze te vermijden)?

1. Besteed tijd aan het plannen van de migratie naar de Cloud

De meeste bedrijven krijgen er wel mee te maken: het migreren naar de Cloud. Of bedrijven nu hun lokale bestandsserver willen vervangen of van de ene Cloudoplossing naar de andere migreren, er zijn uitdagingen waar je rekening mee moet houden. Is er bijvoorbeeld een goede planning gemaakt en zijn de medewerkers wel bereid om de nieuwe situaties te omarmen?

Read more