Bestanden vergrendelen
vBoxxCloud geeft de mogelijkheid om bestanden en folders te vergrendelen in Team Shares. Tijdens zo vergrendeling krijgen gebruikers dan een Read-only notificatie. Dit zorgt ervoor dat anderen niet onder dezelfde naam het bestand kunnen opslaan en u altijd de juiste versie blijft houden. 

Gebruikers kunnen bestanden vergrendelen op een gehele folder of een specifiek bestand. Wanneer een bestand is vergrendeld, zien anderen gebruikers dat het bestand is vergrendeld en kunnen door middel van de rechtermuisknop zien wie dit heeft gedaan. Het vergrendelen kan via de Sync Tool, Webbrowser of mobiele apparaten worden geactiveerd. 

Voordelen
Het vergrendelen van bestanden is handig voor organisaties die ervoor willen zorgen dat gebruikers niet zomaar (belangrijke) bestanden kunnen aanpassen. Daarbij voorkomt het problemen tijdens het synchroniseren van bestanden. 
 

Configuratie
1. Als eerste moet u ''file locking'' activeren voorn de gewenste organisatie. Dit kunt u aanpassen in de instellingen van de organisatie.
 
file locking activeren - vBoxxCloud

2. Wees er daarbij zeker van dat de vBoxx Sync Tool Auto-Lock is geactivieerd en op Always staat. Op deze wijze worden bestanden automatisch vergrendeld of wordt hierom gevraagd.
 
3. Wanneer u een Read-only Team Share wilt met een maximale hoeveelheid gebruikers kunt u dit laten vergrendelen door een admin van dezelfde of een hogere organisatie. 
  Vergrendel elk type bestand wanneer u wijzingen aanbrengt 

Klik met de rechtermuisknop op een bestand of folder en kies "Lock" of "Lock for..." om een bepaalde lengte van de vergrendeling te kiezen. Gedurende de vergrendeling behoudt u de laatste versie en worden alleen uw wijzigingen gesynchroniseerd.

 
 
vergrendel elk type bestand - vBoxxCloud     Gebruikers krijgen een visuele bevestiging van de vergrendeling
Op het bestand verschijnt een slotje om te laten zien dat deze vergrendeld is. Gebruikers kunnen het bestand nog steeds inzien of wijzigingen maken in een kopie van het bestand.

Elke gebruiker kan informatie opvragen over wie het bestand vergrendelt is. Beheerders kunnen vergrendelingen altijd intrekken.
 
 
visuele bevestiging van vergrendeling - vBoxxCloud
 


Bepaalde bestandstypes kunnen automatisch vergrendeld worden 

Voor Microsoft Word en Excel bestanden kunt u per gedeelde folder bepalen of u wilt dat deze automatisch vergrendeld worden als een gebruiker ze opent. De gebruiker zelf kan dan kiezen of hij hier een melding van wilt krijgen, of niet.


automatisch vergredelen van bestanden - vBoxxCloud

 

Vergrendel Excel en word automatisch in uw Team Share:
1. Login met een Administratorgebruiker via de webbrowser in uw vBoxxCloud-account.
2. Ga nu naar de Organisatiekant.
3. Klik op de tab Shares.
4. Klik nu op het potlood van de gewenste Team Share 
5. Activeer ''Auto Lock Word/Excel files''
 
vergrendel excel en word automatisch - vBoxxCloud

 

"Read-only" notificatie 

Bij het opslaan van een Read-only bestand krijgt de gebruiker deze notificatie.

read only notificatie - vBoxxCloud

Notes: 
  1. Deze functie werkt voor .doc.docx, en .xlsx bestanden. Ook werkt deze functie met xls, .odt en .ods documenten wanneer zij zijn geopend met LibreOffice of OpenOffice.
  2. Deze functie is niet beschikbaar voor Word van Mac en .xls bestanden geopend in excel.
  3. Deze functie is alleen beschikbaar voor de laatst geinstalleerde sync tool.