Hoe installeer ik de Windows Virtual Sync client?

Hoe installeer ik de Windows Virtual Sync client?
Opmerking 1: Op dit moment is de Virtual Sync Tool alleen beschikbaar voor Windows. Opmerking 2: De Virtuele Sync Tool en de traditionele Sync Tool kunnen niet tegelijk geïnstalleerd worden.

Wat is de virtual sync tool?

Vóór de Virtual Sync Tool hield de vBoxx-synchronisatie-app een lokale kopie van uw bestanden gesynchroniseerd met de cloud. Gebruikers kozen welke bestanden ze lokaal moesten opslaan via selectieve synchronisatie en welke ze alleen in de cloud wilden bewaren.

Het probleem is dat naarmate het aantal gegevens en bestanden toeneemt, de opslagcapaciteit om die gegevens lokaal gesynchroniseerd te houden ook toeneemt, waardoor er steeds meer lokale opslagruimte wordt verbruikt. Ondertussen krimpen gebruikersapparaten in omvang en opslagcapaciteit voor betere mobiliteit en batterij-uptime.

Klanten willen de mogelijkheid hebben om al hun bestanden lokaal te openen, zonder ze selectief volledig naar een apparaat te hoeven downloaden.

Met behulp van de Virtual Sync-client hebben eindgebruikers toegang tot hun bestanden, mappen en gedeelde inhoud vanaf een groot aantal eindpunten, waaronder de webportal, een mobiel apparaat of hun desktopclient.

Naast het gebruik van de klassieke vBoxx-desktopclient, kunnen gebruikers nu lokale bestanden en mappen beheren met de Virtual Sync-client om opslagruimte te besparen.


Wanneer moet u de Virtual Sync-app installeren?

Installeer de Virtual Sync-app als u geen bestanden naar uw computer wilt downloaden maar de cloudbestandsstructuur wel wilt zien, of als u slechts sporadisch bestanden bewerkt of downloadt.

Standaard helpt de Virtual Sync Tool u lokale opslagbronnen te sparen door alleen bestanden en mappen in de cloud op te slaan. Bestanden en mappen worden nog steeds weergegeven in uw lokale vBoxx om u te helpen uw inhoud visueel te controleren en te beheren.

Als u cloudinhoud moet bewerken zonder internetverbinding, kunt u inhoud eenvoudig markeren als vastgezet. Uw bestand wordt snel gedownload en is beschikbaar voor offline gebruik. Als u niet langer offline toegang tot uw inhoud nodig heeft, raden we u aan het bestand of de map te markeren als Unpinned voor verbeterd opslagbeheer.

vboxx sync tool download


Hoe de Virtual Sync-app downloaden?

When you download and install the Virtual Sync Client, you can access your files and folders directly on your computer (local machine).

1. Om de virtuele synchronisatieclient te downloaden, klikt u op uw gebruikersnaam en dan op Download Apps.

vboxx sync tool setup 

2. In de Download pagina, selecteer de Virtual Sync app voor uw systeem (macOS or Windows). Het geselecteerde bestand wordt gedownload of u wordt gevraagd het bestand op te slaan, afhankelijk van uw browsertype.

3. When the file finishes downloading, click the installation file to launch the Setup Wizard.

4. Selecteer uw taal en klik op de OK knop om door te gaan.


language selection - vBoxx sync tool installation


5. Klik op de Next knop om de installatie te starten.

 

vboxx sync welcome screen

6. Klik in het scherm op "Ik accepteer de overeenkomst" als u de licentie accepteert.

Dan, klikt u op de "Next" knop om door te gaan.

 

vboxx sync welcome screen

 7. Selecteer in het scherm Installatiemap de locatie waar u de installatiebestanden op uw lokale computer wilt hebben. In de meeste gevallen kunt u de standaardlocatie accepteren. U kunt ook handmatig een nieuwe map invoeren of op het mappictogram klikken om een ​​nieuwe map op uw lokale computer te selecteren. Klik op de knop Volgende om door te gaan.

vboxx sync tool - selective sync

8. Klik in het scherm Klaar om te installeren op de Next knop om het installatieproces te starten.

selective sync - vBoxx sync installation

9. Wanneer de installatiewizard is voltooid, kunt u optioneel op de Maak een snelkoppeling aan. Vervolgens klikt u op de Finish knop.

selective sync - vBoxx sync installation

Note: You must restart your computer to complete the installation process.

Nu u de Virtual Client hebt geïnstalleerd, moet u zich registreren, zodat uw bestanden correct worden verbonden.Hoe moet u de Virtual Sync-app registreren?

Nadat de Virtual Sync-app is geïnstalleerd, moet deze worden geregistreerd bij uw gebruikersaccount, zodat deze de bestanden en mappen die van u zijn, kan herkennen. De Virtual Client registreren op een Windows-computer:

1. Nadat de installatiewizard is voltooid, wordt de registratiewizard automatisch gestart.

U kunt ook op het pictogram in het systeemvak of de menubalk van uw computer klikken en Registreren selecteren.

2. In het Registratiescherm voer uw inloggegevens in zoals verstrekt door uw beheerder. Klik op de Next knop om door te gaan.


selective sync - vBoxx sync installation

a. Als authenticatie in twee stappen is ingeschakeld voor uw organisatie of voor uw gebruikersaccount, wordt u bij de eerste registratie ook gevraagd om een ​​authenticatiecode in te voeren.


selective sync - vBoxx sync installation

b. Nadat u uw authenticatiecode hebt ontvangen, voert u de authenticatiecode in en drukt u op de knop Volgende.

2. In het Registratiescherm voert u uw inloggegevens in zoals verstrekt door uw beheerder.

3. Selecteer in het scherm Selecteer bestemming van gesynchroniseerde toolmap een standaard of aangepaste bestemming voor gesynchroniseerde map.

Dit is waar alle bestanden, mappen en teamshares op uw lokale computer toegankelijk zijn.

  • In de meeste gevallen kunt u Standaard selecteren en hebt u toegang tot de gesynchroniseerde map op de volgende locatie:

C:\Users\[User Name]\Synced Folder (Of de naam van de branding)

  • Als u het keuzerondje Bestemming selecteren hebt gekozen, wordt u gevraagd uw gewenste maplocatie te kiezen. Klik in het scherm Bestemming selecteren op de knop Bladeren om een ​​andere locatie op uw lokale computer op te geven. Klik op de knop Volgende als u klaar bent.
  • In sommige gevallen, als u eerder met dezelfde instellingen hebt geïnstalleerd, ontvangt u een waarschuwingsbericht dat aangeeft dat er al een map bestaat. Klik op de knop Samenvoegen om samen te voegen met de bestaande map en ga verder met de Registratiewizard.

selective sync - vBoxx sync installation

selective sync - vBoxx sync installation

Na het succesvol installeren en registreren van de virtuele client wordt uw bestandsstructuur weergegeven in de vBoxx Sync Folder.