Het terugdraaien van oude versies
De Revision Rollback-functie stelt gebruikers in staat om alle bestanden binnen een hele map (standaardmap, Team Share of Backup) te herstellen naar een eerdere versie vóór een geselecteerde datum. Deze functie is bijzonder handig in situaties waarin alle items in een map op een bepaalde datum zijn gecompromitteerd of beschadigd (bijvoorbeeld door een Crypto Locker-infectie).

Opmerking: De Revision Rollback-functie gebruikt een 24-uursklok en is gebaseerd op de tijdzone van de vBoxxCloud-server. Houd er rekening mee dat onze server zich in Nederland bevindt.

Ransomware Herstel

Ransomware is een soort malware die de toegang tot geïnfecteerde bestanden beperkt en een losgeldbetaling eist om de beperking te verwijderen. De Revision Rollback-functie is zeer nuttig voor het herstellen van typische malware-aanvallen, waarbij de revisiegeschiedenis van een bestand wordt gebruikt en de inhoud in de hoofdmap wordt hersteld naar een gezonde versie op een specifiek tijdstip.

Je kunt het Activiteitenlogboek gebruiken om te zien wanneer de geïnfecteerde bestanden zijn geüpload en vervolgens teruggaan naar een datum vóór de infectie. Let op: de revisie van het bestand kan verwijzen naar het oorspronkelijk geüploade bestand (eerste versie) of een revisie van een bewerkt bestand (latere revisies).

Belangrijk: Geavanceerde ransomware-aanvallen kunnen bestanden verwijderen, opnieuw maken en vervolgens de bestandsnamen wijzigen, wat direct van invloed is op de revisiegeschiedenis van het bestand. Hierdoor kun je niet terugkeren naar een eerdere revisie. In deze situaties zal de vBoxxCloud Snapshot-functie je helpen herstellen van geavanceerde aanvallen. Lees het artikel Herstellen van Malware-aanvallen met vBoxxCloud Snapshot voor meer informatie over de Snapshot-functie.

Instructies

Om toegang te krijgen tot de Revision Rollback-functie:

1. Log in op het webportaal en klik op de link Mijn Bestanden.

2. In de pagina Mijn Bestanden, ga naar de juiste map. Terwijl je in de map bent, klik je op de knop Rollback in de werkbalk.

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=1155


De Rollback-pop-up wordt weergegeven en vraagt je om een datum en tijd te selecteren. Selecteer een dag en tijd voor het tijdstip waarnaar je wilt herstellen. Bijvoorbeeld, als je 25 juni om 12:40 uur selecteert, zal de functie de eerste bestandsversie vinden voor 25 juni om 12:40. Als er een versie is om 12:40 en een andere om 12:39, wordt het bestand om 12:39 hersteld.

Houd rekening met het tijdsverschil, aangezien de servers zich in Nederlandse datacenters bevinden.

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=1156

3. Klik op Rollback wanneer je klaar bent.