vBoxxCloud File Server Enablement


vBoxxCloud geeft u de mogelijkheid om servers te laten synchroniseren met de cloud. Op deze wijze behoud u de al aangemaakte folder structuur en hebben gebruikers overal toegang tot de bestanden op de lokale server wanneer zij bijvoorbeeld niet aanwezig zijn op kantoor. Hiermee is dus geen VPN of FTP verbinding meer nodig om toegang te krijgen tot de bestanden. Ook kunt u back-up van uw file server maken.

Er zijn 4 systeembeperkingen wanneer u gebruik maakt van de feature:

  • Wanneer een folder is ingedeeld zijn sub folders niet meer in te delen.
  • 1 Folder kan niet worden gekoppeld aan twee User accounts of Team Shares op een apparaat.
  • Twee folders kunnen niet worden gekoppeld aan hetzelfde User Account of Team share op 1 apparaat.
  • De ingedeelde folders en zijn sub folders hebben NTFS-toestemming nodig van de ''System User'' om te kunnen synchroniseren: "Lezen & uitvoeren, De mapinhoud weergeven en te lezen of volledige controlle. Onderaan vindt u de screenshot van dut artikel.

Video - Lokale server aan vBoxxCloud koppelen:

File Server Enablement vBoxxCloud. (ENG)


De lokale server instellen

Voordat we overgaan tot het Mappen van de server, is het van essentieel belang dat we zorgen dat alles correct is geconfigureerd. Installeer de Sync Tool op de lokale server indien dit nog niet is gerealiseerd. Deze kunt u downloaden via web.vboxx.nl > Uw naam > Download Apps > Windows/Mac Client.

Hieronder volgt een lijst van vereiste aspecten:

  • De Sync Tool moet een System Admin of andere gebruiker hebben met full control rechten op de lokale server. Als dat goed is ziet u in de Task Manager bij de details van agent_service.exe de naam ‘SYSTEM’ staan onder de Username.

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=980

Wees er zeker van dat de folder die u wilt gebruiken (inslusief zijn sub-folders en bestanden) gekoppeld is aan een gebruiker met Full Control (alle rechten). Dit kunt u nalopen door het volgende te doen: - Rechtermuisklik op desbetreffende folder > Properties > Security

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=985

Registreer de geinstalleerde Sync Tool met een vBoxxCloud admin van de hoogste organisatie van uw vBoxxCloud-omgeving. Deze Admin is alleen bedoelt om lokale server te koppelen met de server van vBoxxCloud. Gebruik deze Admingebruiker alleen voor het koppelen van uw Lokale server. Dus ook niet voor andere Team shares en Sync processen. Geef deze Admingebruiker een naam zoals: ''fileserver'' om verwarring te voorkomen. De Sync tool maakt automatisch een (met port 443) SSL connectie aan met een AES 256 Bit encryptie naar de vBoxxCloud server.

Mapping inschakelen

  1. Log in op web.vboxx.nl en navigeer naar Organization Settings > Machines Zoek het device die u met de cloud wilt verbinden en klik op Enable Mapping:

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=984

Klik op Klik op Map Folders.

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=987

U wordt naar een pagina geleid waarop aan de linkerkant de mappen van uw machine worden weergegeven. Klik op het apparaat om alle folders uit te vouwen. Selecteer aan de linkerkant (1) de folder(s) die u wilt verbinden. Daarna zal aan de rechterkant een vak (2) verschijnen waarmee u die map kunt toewijzen aan een bestaande gebruiker of teamshare. Wanneer u alles hebt aangegeven klik op Save.

?cmd=root&action=download&type=downloads&id=988

Wanneer u deze stap hebt afgerond zullen al gekoppelde folders met gebruikers of team shares direct worden gesynchroniseerd. Opmerking: Wanneer een folder op de file server is toegewezen aan een gebruiker of team share worden ze allebei verborgen. Hierdoor is het niet mogelijk om dezelfde Admin-gebruiker te koppelen aan andere team-shares.