Activeer de Two-Step Authenticatie

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van de Two-Step Authenticatie moet de gebruiker een extra handeling voltooien voordat hij of zij zich probeerd aan te melden. Met de Two-Step Authenticatie, krijgt de eindgebruiker een authenticatiecode via de mobile applicatie, SMS of email. Dit hangt af hoe zij dit hebben ingesteld. Deze code moeten ze correct invoeren voordat ze toegang krijgen tot uw vBoxxCloud-omgeving. 

De Two-Step authenticatie wordt bij de volgende situaties geactiveerd:

  • De web browser— De gebruiker moet de authenticatiecode invullen waneer hij of zij probeerd in te loggen via de web browser. 
  • The agent (Sync Tool)— Wanneer de gebruiker de Sync Tool installeerd moet hij of zij de authenticatiecode invoeren. 

    Note: Eindgebruikers moeten voordat de Sync Tool is geinstalleerd de Two-Step authenticatie hebben geactiveerd. Anders zal er niet meer om deze authenticatiecode worden gevraagd. 
  • The Outlook add-in— De gebruiker wordt gevraagd de authenticatiecode in te vullen wanneer hij de Outlook Add-in registreerd en een nieuwe Outlooksessie start.

  • een mobiel apparaat— De gebruiker wordt gevraagd de autenticatiecode in te vullen wanneer hij voor de eerste keer op zijn telefoon inlogt. Wanneer de gebruiker gebruik maakt van een Android symsteem zal er ook gevraagd worden naar een zo geheten ''Pin'' deze moet dan worden ingevuld. 

 

Two-Step Authenticatie kan worden geactivieerd via de volgende manieren:

  • Eindgebruikers kunnen de Two-Step Authenticatie activeren in hun eigen accountinstellingen. Voor meer informatie over de mogelijkheden van de eindgebruiker klik hier: Eindgebruiker Guide.

 

Activeer de Two-step Authenticatie voor een hele organisatie: 

1. Klik op de Settings tab.

2. In de Settings pagina klikt u op Policies.

3. In de Policies section, scrolt u naar benenden tot u Require Two-Step Authentication ziet staan. Activeer hier de Two-Step Authentication. 

Activeer de Two-Step Authenticatie met vBoxxCloud

4. Klik op de Save knop om de Two-Step authenticatie te activieren. Hierna zullen de alle gebruikers van deze organisatie een tweede handeling moeten verichten voordat ze toegang krijgen tot de bestanden.