Hoe configureer je een e-mailserver?

Overzicht

Nadat je een organisatie hebt aangemaakt en algemene instellingen en beleidsinstellingen hebt geconfigureerd, kun je e-mailserverinstellingen configureren voor uitgaande e-mails. De e-mailserver wordt gebruikt om accountuitnodigingse-mails, wachtwoordherstel-e-mails, meldingen en deel-e-mails te verzenden. Standaard is de vBoxxCloud e-mailservice geconfigureerd voor gebruik direct nadat een organisatie is aangemaakt.

Het systeem ondersteunt momenteel een veelvoud aan e-mailservers die je kunt configureren voor gebruik met het systeem, waaronder Gmail, Yahoo en Outlook.

Note: De standaard e-mailserver wordt aangeboden als een failover-server. Het wordt aanbevolen om je eigen e-mailserver te implementeren om de bounce rates van e-mails te verbeteren.

E-mailfouten

Het administratieve webportaal toont e-mailfouten wanneer een e-mail niet kan worden verzonden. Je kunt deze e-mailfouten bijhouden om te helpen bij het oplossen van problemen. Voor meer informatie, zie de instructies hieronder.

Hoe een e-mailserver specificeren

Om een e-mailserver te specificeren:

1. Terwijl je in de juiste organisatie bent, klik op het Instellingen-tabblad. De pagina Organisatie-instellingen wordt weergegeven en toont het Algemeen-tabblad.

2. Wijs naar het E-mail-tabblad en selecteer Servers. Het E-mail Server Instellingen-gedeelte wordt weergegeven.

e-mailserver - vBoxxCloud

3. In het E-mail Server Instellingen-gedeelte stel je e-mailserverinstellingen in die specifiek zijn voor de geselecteerde e-mailserver. Bijvoorbeeld:

  1. In het E-mail Server-gebied, klik op de optie Een Nieuwe E-mailserver Configureren.
  2. In het veld Deze Server een Naam Geven, geef een titel voor de server.
  3. In het veld E-mailhost, voer de naam van de SMTP-server in (bijvoorbeeld, smtp.gmail.com).
  4. In het veld E-mailpoort, voer de e-mailpoort van de SMTP-server in (bijvoorbeeld, 465).
  5. In het veld SSL of TLS, selecteer of je TLS (Transport Layer Security) of SSL (Secure Sockets Layer) wilt gebruiken voor gegevensversleuteling. Standaard is TLS geselecteerd.

   Note: Sommige e-mailservers vereisen mogelijk dat je het SSL-protocol gebruikt voor gegevensversleuteling.

  6. In het veld E-mailinlog, voer inloggegevens in (bijvoorbeeld, example@gmail.com).
  7. In het veld E-mailwachtwoord, voer het wachtwoord in voor de e-mailinlog.
  8. In het veld E-mail van Naam, voer de weergavenaam in van waaruit e-mails moeten worden verzonden (bijvoorbeeld, Administrator).
  9. In het veld E-mail van Adres, voer het weergave-e-mailadres in van waaruit e-mails moeten worden verzonden.

4. Als je klaar bent, klik je op de knop Opslaan.

Hoe E-mailfouten Oplossen

Om ervoor te zorgen dat je uitgaande e-mails worden verzonden, kun je de E-maillog gebruiken om fouten op te lossen. Om e-mailfouten te bekijken:

1. Terwijl je in de juiste organisatie bent, wijs naar het E-mail-tabblad en selecteer E-maillog. De E-maillog wordt weergegeven.

e-maillog - vBoxxCloud

2. In het vervolgkeuzemenu E-mailserver, selecteer de naam van de e-mailserver die je wilt bekijken. De pagina wordt uitgebreid om eventuele fouten weer te geven die verband houden met die e-mailserver.

3. Gebruik de Datum-kolom om te begrijpen wanneer deze fouten zijn opgetreden. Je kunt vervolgens de Fout-kolom bekijken om specifieke informatie met betrekking tot de e-mailfout te zien. Gebruik deze logs om e-mailserverproblemen op te lossen.